Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AKP Kayapınar İlçe Başkanlığınca Kaplan City Salonu'nda düzenlenen''Danışma Meclisi Toplantısı''nda yaptığı konuşmada gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.

Eker, çözüm sürecine ilişkin değerlendirmesinde, çözüm sürecinin ardından Türkiye'nin barış ve huzura kavuşacağını belirterek, Türkiye'nin dünyanın en önemli ülkesi haline dönüşeceğini söyledi.

Süreçte spekülasyona ve provokasyona fırsat verilmemesi gerektiğini söyleyen Eker, Türkiye'de yapılan düzenlemelerden rahatsız olan bazı kesimlerin eleştiri yaptığını hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bir kısmı varlık nedeni ortadan kalkacak diye eleştiriyor. Kürt meselesini Türkiye'de çıkaran MHP ve CHP'nin zihniyetidir. Onlar 80 senede o zihniyeti çıkarıp, o sorunu büyüttüler, beslediler, kanamalı hale getirdiler ve kansere dönüştürdüler. Şükür ki; bu asil millet, kendi içinde AK Parti kadrolarını temsilci olarak seçip, bu sorunları çözmeye talip oldu. Biz AK partililer olarak, Kürt'üyle, Türk'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle kim varsa bu topraklarda, hangi dinden hangi dilden olursa olsun bizim başımızın tacı, bizim gönlümüzün ilacı, hepsi bizim kardeşimiz. Onlarla birlikte biz bu meseleyi çözeceğiz. Allah'tan başka da kimseden korkmuyoruz. Gücümüz milletimizin duası, desteği ve sevgisinden.''