Meclis Genel Kurulu'nda, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun seçim barajının yüzde 3'e düşürülmesi konusundaki yasa teklifinin, İçtüzük 37. maddesine göre doğrudan gündeme alınmasına ilişkin önergesi görüşüldü.

Teklife ilişkin Meclis Genel Kurul'da konuşan Tanrıkulu, Türkiye'de demokrasinin yerleşmesi için seçim barajının düşürülmesinin şart olduğunu dile getirdi. CHP'li Tanju Özcan ise, barajın tamamen kaldırılmasından yana olduğunu söyledi.

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ise, yüzde 10 seçim barajının 12 Eylül ve Kenan Evren ile arkadaşlarının getirdiği çok haksız, hukuksuz bir uygulama olduğunu belirterek, "Aradan uzun yıllar geçmesine rağmen halen siyasi iktidarlar bunun arkasına sığınarak siyaset yapmayı nasıl içlerine sindiriyor. Bu yasa bu kadar adaletsizse ve biz demokratik bir ortamın hayat bulacağı günleri yaşıyorsak ve herkese hayat hakkı tanıyacaksak bu tarihi bir fırsattır. Bu yasayı kabul edip adımların atılması kayıp değil kazanç olur. Bir taraftan 12 Eylül Anayasası'nı kaldırmaya çalışırken bir taraftan 12 Eylülcü generallerin getirdiği yasanın arkasına sığınmak dürüstçe bir tavır değil. Herkesi vicdanlı davranmaya davet ediyorum" dedi.

Genel Kurul'da görüşmelerin ardından yapılan oylamada kanun teklifinin gündeme alınması reddedildi.