Danıştay kararıyla Ayasofya'nın müze statüsünün kaldırılmasının ardından kılınan cuma namazına katılan AKP Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun Coronavirus testi pozitif çıktı.

Son 1 ayda 7 kez test yaptırdığını söyleyen Türkoğlu, 8. testinin pozitif çıktığını duyurdu.

Artı Gerçek'te yer alan habere göre; TTB Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, bir milletvekiline bir ayda 8 test yapılmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, "Bu bir skandaldır" dedi.

BİR AYDA 8 TEST

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Türkoğlu virüsün ağır semptomlarınının olmadığını belirterek, "Son 1 ay içinde 7 kez Covid-19 testi yaptırdım. En son 7 Ağustos 2020 gece 23.00 sularında sonuçları açıklanan 8. Covid-19 PCR testim, ne yazık ki pozitif çıktı. Virüsün bende ağır semptomları belirtileri söz konusu değildir. Doktorlarımız tarafından 14 Gün süresince Ankara'daki ikametimizde ilaç tedavisi ile karantinada kalmam öngörülmüştür" dedi.

TTB: SKANDAL

Türkoğlu'nun bir ayda 8 test yaptırması dikkat çekerken konuya ilişkin konuşan Türk Tabipler Birliği Başkanı Prof.Dr. Sinan Adıyaman, "Meclis'te çalışan bir milletvekiline haftada 2 kez testin hangi mantıkla, hangi bilimsel veriyle yapıldığının açıklanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Haftada iki kez test yaptırmanın hiçbir gerçekliği olmadığını söyleyen Prof.Adıyaman, virüsün kuluçka süresinin 14 gün olduğunu hatırlatarak ayda 2 kez test yapılabileceğini söyledi.

"Sağlık çalışanlarının, hastalarla doğrudan muhatap olanların, filyasyona katılanlara rutin test yapılması gerektiğini 4 aydır söylüyoruz ve bu dinlenmiyor" diyen Prof. Adıyaman, bir milletvekiline bir ayda 8 test yapılmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, "Bu bir skandaldır" ifadelerini kullandı.

Prof. Adıyaman, Sağlık Bakanlığı'nın günlük olarak açıkladığı test sayılarının hangi gruplara yapıldığının açıklanması gerektiğini vurgularken "Her gün ilan edilen test sayılarının risk faktörleri olanlara mı, Cumhurbaşkanlığında çalışanlarına mı Meclis'te çalışanlara mı yapıldığının açıklanmasını istiyoruz" dedi.