Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik BBC Türkçe'ye, "istifa ettiğim haberleri doğru değil" açıklaması yaptı.

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile birlikte yeni parti kuruluşu içinde yer alan eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in, AKP'den istifa ettiği ortaya çıktı.

Sadullah Ergin'in Babacan'ın Temmuz ayında AKP'den istifasından birkaç gün sonra Yargıtay'ın internet sitesine girerek doğrudan parti üyeliğine son verdiği belirtildi.

Ayşe Sayın'ın BBC Türkçe'de yer alan haberine göre AKP'den istifaların Ergin ile sınırlı kalmayacağı belirtiliyor. Aralık ayı başına kadar yeni partiyi kurmayı hedeflediği belirtilen Babacan'la birlikte yeni parti oluşumu içinde yer alan AKP'li eski bakan ve milletvekillerinin de partilerinden istifa etmeleri bekleniyor.

Kulislerde, Ergin'in istifasının duyulmasının ardından Babacan'la birlikte hareket eden eski bakanlardan Beşir Atalay, Nihat Ergün ve Hüseyin Çelik'in de istifa kararı aldığı iddiası yayıldı.

BBC Türkçe'nin ulaştığı eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bu iddiaları doğrulamadı. Çelik, "İstifa ettiğim haberleri doğru değil" derken, bu aşamada başka bir açıklama yapmak istemediğini bildirdi.