Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Ağrı İl Başkanı Kemal Atmaca görevinden istifa etti.

2 yıldır il başkanlığı sıfatıyla kendisi ve teşkilatı ile birlikte ellerinden geleni yaptıklarını savunan Atmaca, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP Genel Başkanı olması ile birlikte yeni bir sürecin başladığına işaret etti ve istifasını açıkladı.

Bu süreçte bir takım değişikliklerin elzem görüldüğünü ifade eden Atmaca, "Ağrı'da siyaset yapmak gerçekten de çok zor. Hatta siyasetin en zor yapıldığı alanlardan bir yer de Ağrı'dır. Siyasetin yapıldığı en ağır alan da yine teşkilat boyutudur. Teşkilatlar bu işin hamallarıdırlar, fikir işçileridirler. Yeni gelecek il başkanını yerden yere vurulacaktır. Ben buradan söylüyorum. Siz Ağrı'ya bir melek getirseniz durum değişmeyecek. Her halükarda böyle olacak. Ne yazık ki biz siyasetçilerimize sahip çıkmıyoruz" dedi.

Atmaca, Erdoğan'ın AKP Genel Başkanı olması ile birlikte yeni bir sürecin başladığına işaret ederek "Bu değişikliklerden bir tanesi de Ağrı oldu. Bundan sonraki süreçte artık kongrede aday olmayacağımı buradan beyan etmek isterim. Öte taraftan partimizde Türkiye genelinde kongre sürecine gidildi. Belde teşkilatlarıyla ilgili kongre sürecimiz tamamlandı. Bundan sonra ilçeler ile ilgili kongreler yapılacak ve bu kongre sürecini Ağrı'da yeni göreve atanan il başkanı arkadaşımız devam ettirecektir. 2 yıl önce hiçbir şeye talip olmadan genel merkezin daveti üzerine bu görev bize tevdi edildi” ifadelerini kullandı.

‘SİYASETİN KENARINDAN BİLE GEÇMEYECEĞİM’

Bundan sonra siyasetin kendisi için bittiğini vurgulayan Atmaca, şöyle devam etti:

"Bu günden sonra artık siyaset düşünmüyorum. Siyasetin kenarından bile geçmeyeceğim. Gelecek hiçbir teklifi de değerlendirmeyeceğim. Çünkü kendim 2 yıl boyunca doğru yerde durduğum fakat kendi fıtratıma uygun doğru bir iş yapmadığım kanaatindeyim. AK Parti siyaset yapılacak en doğru limandır. Durulabilecek en doğru yerdir. Fakat benim fıtrat ve kişiliğim itibariyle ben yanlış alanda durdum. Siyaset öncesinde kendi köşesinde kendi işiyle meşgul olan mütevazı bir adamdım. Bununla birlikte maalesef birçok eleştiriye muhatap oldum. Acımasız eleştiriler, hak etmediğim ithamlar. Bunların tamamı belki karşılığını bulmadı, kamu vicdanında biz ilk günkü itibarımızı koruyoruz. Allah'ın izni ile bu saatten sonra sadece vakıf ve hayır işlerinde hayatımızı idame ettireceğiz.

‘YENİ GELEN BAŞKAN YERDEN YERE VURULACAKTIR’

"Yeni gelecek il başkanı yerden yere vurulacaktır. Ben buradan söylüyorum, siz Ağrı'ya bir melek getirseniz. Durum değişmeyecek. Her halükarda böyle olacak. Ne yazık ki biz siyasetçilerimize sahip çıkmıyoruz. Siyasetçilerimizi yıpratma adına adeta güç birliği yapıyoruz. Bu da Ağrı için bir kayıptır. Ağrı her zaman kaybedecektir. Bizden önceki bu görevi üstlenen arkadaşlarımız bakıyorum da her biri bütünüyle istisnasız Ağrı dışında yaşıyor. Ben hep Ağrı'da kalacağım. İnsanlarımızla iç içe olacağım. Siyaset bana hiçbir şey kazandırmadı. Belki var olan itibarımızdan bir şeyler kaybettik ama bunlar bize kasıtlı olarak yöneltilen bir takım eleştirilerin neticesi olabilir.”

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘partide metal yorgunluğu var’ açıklamasının ardından AKP İl ve İlçe teşkilatlarında tasfiyeye gidileceği yönünde yorumlar yapılmıştı.

Erdoğan açıklamasında, 'Önümüzdeki süreyi çok iyi değerlendirmeliyiz. Tüm bakanlarımızdan 180 günlük kısa vadeli bir eylem programı istedim. Bu yıl sonuna kadar il teşkilatlarımız, ilçe teşkilatlarımız, belde teşkilatlarımızın tamamını güncelleyeceğiz. Yeniden gözden geçireceğiz; çünkü ortada bir metal yorgunluğu var. Bunu aşmamız lazım. Onun için de çok daha dinamik ekiplerle inşallah 2019'a hazırlanmamız gerekiyor' ifadelerini kullanmıştı.