Mardin’in Nusaybin ve Midyat ilçelerinde onbinlerin katılımıyla gerçekleşen Newroz kutlamalarında Öcalan üzerindeki tecrit karşı devam eden açlık grevlerine dikkat çekildi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk, Newroz’un Kürt halkının direniş tarihi olduğunu ifade etti.

Kitleye seslenen Ahmet Türk, Seyit Rıza’nın sözlerini hatırlatarak, “Hileleriyle baş edeceğiz” dedi.

Newroz meydanında zulme karşı yakılan ateşin halen meydanlarda olduğunu söyleyen Türk “Kawalar da bugün burada. Kawalar Newroz ateşiyle zulme karşı mücadele etmeyi sürdürüyor” dedi.

 “Biz özgürlüğe sevdalıyız. Biz geleceğe sevdalıyız” diyen Türk, şöyle devam etti: “Bunu sonuna kadar götüreceğiz. Bugün tecridin kaldırılması, demokratik bir sürecin başlatılması, özgürce, adil bir yaşamın sürdürülmesi için Leyla Güvenler ve yoldaşları bedenlerini ölüme yatırmışlardır. Mücadele bizim için hiçbir zaman kolay olmadı. Ama sizlerle özgürlük aşkınızla bütün bunları aşacağımızı biliyoruz.”

‘HİLELERİNİZLE DE BAŞ EDECEĞİZ’

31 Mart yerel seçimlerinde başarılı olmak zorunda olduklarını hatırlatan Türk, “Sizler her zaman bu değerlere sahip çıktınız, yarın da çıkacaksınız. Ama buradan bütün Türkiye halklarına sesleniyoruz. Biz bu ülkede halkların kardeşliğini savunuyoruz. Halklarımızın ortak demokratik değerde birlikte yaşamasını esas alıyoruz. Kürtler Türk halkına, Arap halkına düşman değil. Kürtler Süryani halkına düşman değil. Ama halkları birbirine düşmanlaştıran bir anlayışla karşı karşıyayız” diye konuştu. Kürt halkı üzerinde AKP-MHP eliyle yürütülen bir düşman politikası olduğunu ifade eden Türk, Kürt düşmanlığı yapılarak seçim propagandası yürütüldüğünü söyledi. Türk “Buradan Erdoğan’a bize düşmanlık ettikleri için teşekkür ediyoruz. Onların bu düşmanca tavırları bugün bizi bir daha burada bir araya getirdi. Bizi beraber kıldılar” dedi.

31 Mart yerel seçimlerinde hilelerine karşı uyaran Türk, Seyit Rıza’nın “Ben yalan ve hilelerinizle baş edemedim. Bu bana dert oldu. Ben de karşınızda diz çökmedim. Bu da size dert olsun..." sözlerini hatırlatarak, “Ama bugün hileleriyle de baş edeceğiz. Sizin mücadelenizle hilelerini boşa çıkaracağız” diye konuştu.

Türk’ün konuşmasının ardından yerel sanatçıların şarkılarıyla kitle kutlamalarını sürdürdü.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı