Saadet Partisi Adıyaman Belediye Başkan adayı Ahmet Faruk Ünsal, AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın HDP seçmenine yönelik açıklamalarını değerlendirdi.

Yıldırım’ın, "Kürt seçmenden HDP dışında en çok oyu alan parti AK Parti'dir dolayısıyla bazı Kürt vatandaşlarımız HDP'ye oy veriyor. HDP'ye oy veren Kürt seçmenden de oy alacağım. Onun da İstanbul'un geleceği için düşünceleri var" açıklamasını anımsatan Ünsal, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslendi.

Ünsal, “Adıyaman’da HDP seçmeni oy vereceği için bize Terör ittifakı diyen Sn. Cumhurbaşkanı ve Soylu’ya sormak istiyorum. İstanbul adayınız da HDP’lilerin kendisine oy verebileceğini söylüyor. Sizin söylemlerinizle bakarsak İstanbul adayınızı Kandil belirlemiş oluyor! Doğru mu?” diye sordu.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde Saadet Partisi’nin Adıyaman Belediye Başkan adayı Ahmet Faruk Ünsal’ı hedef almıştı.

Erdoğan, “Sen böylesi ile nasıl beraber olursun bay Kemal, hem ‘milliyim’ diyeceksin hem de bayrağımı yakanlarla beraber olacaksın. Hanımefendi hem ‘milliyim’ diyeceksin benim bayrağımı yakanlarla beraber olacaksın. Bay Temel hem ben şöyleyim böyleyim diyeceksin bayrağımı yakanlarla beraber olacaksın. Bir de yalan söyleyeceksin “biz hiçbir ittifakın içinde yokuz” kimi uyutuyor ya kimi? Sen öyle derken senin Adıyaman’daki Belediye Başkan adayın (Ahmet Faruk Ünsal) aksini söylüyor. Kardeşlerim böyle karışık bir yapıdan ne bu ülkeye ne bu millete ne de İstanbul ve Beylikdüzü’ne hayır gelir” ifadelerini kullanmıştı.

Soylu, Saadet Partisi Ahmet Faruk’un Ünsal’ı işaret ederek, “24 Haziran’da bu milleti Saadet Partisi sattı. Utanmadan milletin içine çıkıyorsunuz PKK’yı Meclis’e siz taşıdınız. Şimdi Adıyaman’da aday gösteriyorsunuz. Densizler, madem kazanamayacaksınız PKK ile neden ortaklık yapıyorsunuz. Bugün Adıyaman’ın Belediye Başkan adayı (Ahmet Faruk Ünsal) bir taraftan PKK işareti yapmaktadır, bir taraftan da Saadet Partisi işareti yapmaktadır.  Çok açık, bunun ötesi berisi yoktur” demişti.