Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kentte değişik tarihlerde yapılan Gezi Parkı eylemlerine katılan 13 öğretmen hakkında idari soruşturma başlattı.

Açılan soruşturma kapsamında Adana Milli Eğitim Müdürlüğü'nün görevlendirdiği müfettişler, kentte 4-19 Haziran 2013 tarihleri arasında yapılan Gezi Parkı eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Adana Şubesi Başkanı Kamuran Karaca, yönetim kurulu üyeleri Orhan Alıcı, Ahmet Karagöz, Esra Aslan Kösele, Yalçın Alçiçek, Abdullah Yalçın ve Halil Kara ile üyeler Mehmet Akarsubaşı, Kenan Kalkan, Mehmet Rüştü Şatır, Münir Korkmaz, Ayhan Topal ve Birol Satar'dan savunmalarını istedi.

Müfettişler soruşturma başlatılan öğretmenlere, eylemlerde çekilen fotoğraflarını göstererek, 'Adana'da düzenlenen eylemlere katıldınız mı?' ve 'Kitleyi yönlendirdiniz mi?' sorularını yöneltti.

SORUŞTURMAYA TEPKİ

Açılan soruşturma kapsamında savunmasını yapan 58 yaşındaki 36 yıllık sınıf öğretmeni Orhan Alıcı, demokratik haklarını kullanıp Gezi Parkı eylemlerine katıldığını anlattı. Açılan soruşturmanın gözdağı amacını taşıdığını kaydeden Alıcı, "Bu yöntemlerle bizleri yıldırmaya çalışıyorlar. Anayasal hakkımızı kullandığımız için bizleri cezalandırmak istiyorlar. Bu durum bile Türkiye 'de demokratik düzenin nasıl olduğunu ortaya koyuyor" dedi.

Demokratik ve barışçıl eylemlerin içinde bulunduklarını belirten 46 yaşındaki 25 yıllık sınıf öğretmeni Mehmet Akarsubaşı da, eylemler nedeniyle gözaltına alınmadıklarını ve haklarında herhangi bir dava açılmadığını vurguladı. Buna karşın idari soruşturma başlatılmasının kendilerine 'gözdağı verme' amacı taşıdığını vurgulayan Akarsubaşı, "İçişleri Bakanlığı Türkiye'nin her yerinde 2 milyon 500 bin, Adana Emniyet Müdürlüğü de kentte 100 bin kişinin sokağa çıktığını açıkladı. Keyfi olarak hakkımızda soruşturma başlatıldı. Bu yöntemlerle geri adım attırmak istiyorlar ama başarılı olamayacaklar" diye konuştu. (Posta, radikal)