11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bu akşam Ankara'da Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç'la bir araya geleceği bildirildi.

Abdullah Gül, dün gece Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelmişti. Gül'ün, Erdoğan'la görüşmesinin hemen ardından Arınç'la görüşecek olması, ilişkileri gerilen ikili arasında 'arabulucuk' yapmaya çalıştığı yönünde yorumlandı.

Abdullah Gül ve Bülent Arınç görüşmesinin bu akşam Ankara'da gerçekleşeceği belirtilirken görüşmeye ikilinin birlikte siyaset yaptığı yakın arkadaşlarının da katılacağı öğrenildi. 11'inci Cumhurbaşkanı Gül, dün akşam yemeğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Beştepe Devlet Konukevi'nde bir araya gelmiş ve buluşma yaklaşık 3 saat sürmüştü.

Geçtiğimiz haftalarda 1 Kasım seçimlerinin ardından ilk kez canlı yayına çıkan Bülent Arınç, çözüm süreci ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

Arınç'ın açıklamalarına AK Parti'den tepki üstüne tepki gelmişti. Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin, Suat Kılıçgibi AK Partili eski isimler de Bülent Arınç'ın açıklamalarına destek vermişti.