ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı güçlerin Kobani’de, IŞİD’e karşı savaşan güçlere destek olmak için bölgeye gitme durumlarını desteklediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, "PYD’nin bin 300 ÖSO savaşçısının Kobani’ye geçmesi için fikir birliğine vardığı" yönündeki açıklamalarını değerlendiren Sözcü Psaki, “Açıklamayı gördük, rakamın bu olduğuna ilişkin bir teyidimiz yok. Konuyla ilgili ayrıntıları bekliyoruz” dedi.

ÖSO'dan savaşçıların Kobani’ye yardım için gitmelerini destekleyip desteklemedikleri yönündeki bir soruya Psaki, “Evet, destekliyoruz. Ancak bu geçişin kolaylaştırılmasında ABD'nin bir rolünün olabileceğini sanmıyorum” cevabını verdi.

PYD'DEN YALANLAMA GELDİ

Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim, ÖSO ile Kobani'ye asker göndermek konusunda bir anlaşmaya varılmadığını söyleyerek, "Özgür Suriye Ordusu Kobani'ye geleceğine IŞİD'e karşı ikinci cepheyi açsın" diye konuşmuştu.

TOZLU ZARF

ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğuna içinde şüpheli tozun bulunduğu bir zarf ulaştığını, zarfın protokollere uygun olarak yetkililere teslim edildiğini belirten Psaki, başkonsolosluğun olağan çalışmalarını sürdürmekte olduğunu söyledi