AKP Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Kadının önceliliğinin ‘’annellik’ olduğunu savunan Erdoğan, “Kadını anne olmaktan, kardeş olmaktan, eş olmaktan, evlat olmaktan velhasıl insan olmaktan çıkartıp köksüz ve ruhsuz bir birey olarak karşımıza dikmeye çalışanların oyununa gelmeyeceğiz. Aile kurumumuza sıkı sıkıya sahip çıkıyoruz. Aile, ortak geleceğimizin teminatıdır. Ailenin çözüldüğü yerde toplumu ayakta tutmak da mümkün olmaz. Kadın en başta annedir ve çocuğun ilk vatanıdır” dedi.

Kongrede, 6 yıldır görev yapan başkan Lütfiye Selva Çam koltuğunu Düzce Milletvekili Ayşe Keşir'e devredecek.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

- AK Parti Kadın Kolları'na yapmış oldukları çalışmalarından dolayı şahsım, eşim, milletim adına teşekkür ediyorum.

- Şu anda yanımızda, yanımızda olmayanları söylemiyorum ama bu görevleri yürüten kardeşlerime ayrıca teşekkür ediyorum. Kurulduğu günden beri partimizin çatısı altında, gayretle ve samimiyetle çalışan tüm kadınlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Siyasete kadın nezaketi, inceliğini katan Türkiye'nin büyümesi ve güçlenmesi yolunda verdiği mücadeleyi omuzlayan kardeşlerime teşekkür ediyorum. İnşallah bu coşku 2023'ün müjdesidir. Her zaman söylüyorum; kale içeriden fethedilir. Bu kaleyi içeriden fethedecek olanları şu an karşımda görüyorum.

- Hayata geçirdiğimiz reformalar ve uygulamalarla yıllarca çağdaşlık, ilericilik adına kızlarımızın eğitim ve iş hayatında sinsice önlerini kesenlere cevabı hep birlikte verdik. Buradaki birçok hanım kardeşlerimizin üniversitelere girmek isterken önleri kesilmedi mi? Şu anda içimizde üniversite kapısından geri çevrilen birçok hanım kardeşimiz var. O kapılardan geri çevrilenler, söke söke söke o üniversiteleri bitirdiler. İkna odalarından geri çevrilenler var. Bunlar daha sonra ana muhalefet partisinin de üst düzey yöneticisi olmadılar mı?

Bunlar dürüst değiller. Dürüst olmadıkları için millet bunlara iktidar vermedi, vermiyor. Yıllarda kamuoyu önünde kadının adını kullanan, geri planda hep ezen, horlayan, istismar eden anlayışı bu mücadeleyle hem deşifre ettik, hem gerilettik. Meclis'te sadece AK Parti grubunda 54 kadın milletvekilimiz varsa bu mücadele sayesindedir. Kamudaki istihdamda kadın oranı yüzde 40'lar gibi Cumhuriyet tarihinin en yükseğine geldiyse aynı mücadele sayesindedir.

Kadınlar adına elde edilen her kazanımın altında sizlerin emeği ve mührü var. AK Parti Genel Başkanı olarak Türkiye'nin en çok üyeye, en çalışkan kadrolarına, en azimli mensuplarına sahip teşkilatına sahip olmakla gurur duyuyorum. Toplam üyemiz 11,5 milyon. Hiçbir partinin böyle bir üyesi yok. Sadece kadın kollarının üye sayısı 5,5 milyon. Hepsini bir kenara koyun, kadın kollarımızı bir kenara koyun. Ülkemizi 2023 hedeflerine birlikte ulaştıracak, 2053 vizyonunu birlikte miras bırakacağız.

- Siyasette kadını dışlayan sadece insanlığın yarısına değil fıtrata sırtını dönmüş olur. Neşet Ertaş'ın şu sözü; Kadın insandır, biz erkekler ise insanoğlu.

- Meclis'te yeni bir komisyon kuracağız, bunları ne ana muhalefete ne başkalarına bırakamayız.

- Kadını anne olmaktan, kardeş olmaktan, eş olmaktan, evlat olmaktan velhasıl insan olmaktan çıkartıp köksüz ve ruhsuz bir birey olarak karşımıza dikmeye çalışanların oyununa gelmeyeceğiz.

- Aile kurumumuza sıkı sıkıya sahip çıkıyoruz. Aile, ortak geleceğimizin teminatıdır. Ailenin çözüldüğü yerde toplumu ayakta tutmak da mümkün olmaz.

- Şimdi bir de çocuklara 'baba evini terk et' çağrısı yapılıyor. Bu ne anlayıştır?

- Kadın en başta annedir ve çocuğun ilk vatanıdır.

- Bunlar, tacizi ve tecavüzü yapan kendi mahallelerinden biriyse affedersiniz 'yollu' diyerek önce kadını yaftalamaktan çekinmezler.