Koza İpek Grubu’na kayyum atanması ve bu gruba ait medya organlarına el konulmasının ardından aydın, akademisyen ve gazeteciler bir bildiri yayınladı.  

Aralarında Baskın Oran, Mehveş Evin, Hasan Cemal, Fahri Aral, Büşra Ersanlı, Ceyda Karan, Yavuz Baydar, Alev Er ve Gün Zileli’nin de yer aldığı 200 isim, söz konusu bildiride, “Erdoğan yönetimini 1 Kasım’da Türkiye’den temizlemeye söz veriyoruz” dedi.

“Bu, korkunun ve çaresizliğin zorladığı, sonunda bedeli vatandaşın cebinden ödenecek bir çıldırma halidir” denilen ortak açıklamada, AKP’nin seçimlerde oyunu artırması durumunda sıranın diğer ‘muhalafet odakları’nda olduğu belirtildi.

Diken’de yer alan bildirinin tamamı şöyle:

“T. Erdoğan Rejimi, Gezi’den bu yana giriştiği bunca hukuksuzluğa ek olarak, şimdi de hiçbir yargılama olmadan, tek bir Sulh Ceza hakiminin imzasıyla İpek-Koza’ya ait şirketlere gaz bombası ve basınçlı su eşliğinde el koymuştur. Bu, korkunun ve çaresizliğin zorladığı, sonunda bedeli vatandaşın cebinden ödenecek bir çıldırma halidir. Bütün amaç, 17-25 Aralık rezaletini örtebilmek için tüm eleştirel kanalların ve gazetelerin fişini çekmektir. 10 Ekim Ankara saldırısını Türkiye’ye IŞİD değil PKK saldırısı olarak yutturmayı becerebilir de 1 Kasım seçimlerinde puanını artırırsa, 1 Kasım’dan sonra sıra diğer muhalefet odaklarına gelecektir.

Bu sıra resmen ilan da edilmiştir: Cumhuriyet, Taraf, Sözcü,ve Doğan Medya. Anadolu insanı bunu ‘Bugün sana yarın bana’ diye bilir. İktidar bağımlısı olmayan medyaya uygulanan bu gaspın ardından, seçimlere çeyrek kala söylenecek tek şu Anadolu deyişi kalmıştır: ‘Zulmün artsın ki sonun çabuk gelsin’. Erdoğan yönetimini 1 Kasım’da Türkiye’den temizlemeye söz veriyoruz. Yetti artık!”

İmzacıları görmek için tıklayınız.