Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, referandum etkinlikleri kapsamında Antalya’da açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, 16 Nisan'daki halk oylamasına ilişkin "Hem Türkiye'nin geleceğini oylayacağız hem de haddini  bilmeyenlere haddini bildireceğiz" dedi.

Alanya’da konuşan Çavuşoğlu’nun açıklamaları şöyle:

"15 yıldır memlekette istikrar, güven, birliktelik olunca engelleri  nasıl aştığımızı, Vatan millet aşkıyla nasıl hizmet ettiğimizi, Türkiye'yi ve  Türkiye Cumhuriyeti'ni nasıl yücelttiğimizi, emin adımlarla hedeflerine nasıl  götürdüğümüzü milletimiz çok iyi biliyor. Daha çok kalkınmalıyız. Biz kalkınalım ki  vatandaşlarımız zenginleşsin, hayat standartları artsın.

"Gençleri hor görüyorlar. Ama kendisini seçmeye gelince, gencin karşına gidince  el divan pençe 'Yok, yok ben ondan daha iyiyim. Beni seç, onu seçme' diye  yalvarıyorsunuz. Genç, 'Ben de seçilmek istiyorum.' dediği zaman, 'Sen daha  çocuksun.' diyorsunuz. Hadi oradan canım. Gençlerimizin önünü açacağız."

"Türklere güvenen, Antalya'da, Alanya'da mutlu şekilde yaşayan insanlara niye korku salıyorsun? Sen ecdadının kim olduğunu bilmiyorsun, çünkü sen Osmanlı'dan utanıyorsun. Osmanlı cihan devletiydi, Osmanlı tüm dünyayı  yönetti. Gittiği yerlerde yönettiği yerlerin dinine, dilini, örfüne adetine  karıştı mı? Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethettiğinde fermanında ne dedi? Oku.  O ferman hala kiliselerde var. Herkes huzura kavuştu. Sen niye korkutuyorsun?  Sonra hiç içeriği yok hep palavra."

"Hem Türkiye'nin  geleceğini oylayacağız hem de haddini bilmeyenlere haddini bildireceğiz. Her  zaman olduğu gibi sizlere çok güveniyoruz. Sizlerin sayesinde dik duruyoruz. Bu  zorlu yolculukta emin adımlarla yürüyoruz. İnşallah Türkiye'mizi de hedeflerine  hep beraber ulaştıracağız."