1 MayısTaksim'de kutlamak isteyen emekçilere polis müdahalesi devam ederken, hukukçuların kurduğu 1 Mayıs Kriz Masası, gözaltı sayılarının arttığını duyurdu.

Birleşik Haziran Hareketi Hukukçuları, Çağdaş Avukatlar Grubu (ÇAG), Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Hukukta Sol Tavır Derneği, İnsan Hakları Derneği (İHD), Katılımcı Avukatlar (KAV), Kartal Hukukçular Derneği (KHD), Özgürlükçü Demokrat Avukatlar (ÖDAV), Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Toplum ve Hukuk Araştırmaları Vakfı (TOHAV) tarafından oluşturulan 1 Mayıs Kriz Masası yaptıkları açıklamada, saat 11.40 itibariyle kriz masasına ismi bildirilen 80'e yakın gözaltının bulunduğu kaydedildi. Açıklamada, gözaltı toplam sayısının da 150'yi bulduğunun tahmin edildiği belirtildi.

Gözaltıların daha çok Okmeydanı, Beşiktaş, Zincirlikuyu, Şişli civarında yoğunlaştığı bildirildi. Kriz Masası, gözaltına alınanların serbest bırakılması için Sulh Ceza Hakimlikleri'ne başvuru yapılacağını duyurdu.

Kriz Masası, Avcılar, Kadıköy, Balmumcu, Ümraniye ve Sefaköy'de de toplu taşıma aracı otobüslerin durdurulduğunu ve Beşiktaş ve Taksim'e ulaşımlarının engellendiğini de bildirdi.

OKMEYDANI’NDA İKİNCİ MÜDAHALE 

Öte yandan Okmeydanı SKK'dan sonra Şark Kahvesi'nden Taksim'e doğru yürüyüşe geçen emekçilere polis müdahale etti. Çok sayıda gaz bombası ve plastik mermi kullanan polise, emekçiler de taşlarla karşılık verdi. (DİHA)