Haftalardır Kürt illerinde her Cuma günü devletin Kürt politikalarına karşı sivil itaatsizlik mesajı vermek amacıyla ‘Sivil Cuma’ adıyla camilerin dışında kılınan namazlar, sıcak, soğuk, yağmur dinlemeden devam ediyor.

 

Israrla devam ettirilen ve AK Parti hükümetinin tepkisini çeken Sivil Cuma’larda yerel din adamları Kürtçe vaazlarında barış ve kardeşlik mesajları veriyor, savaşın bir an önce durdurulması için dualar ediyor.

 

ESRARENGİZ PROVAKASYON GİRİŞİMİ

 

BATMAN’da Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi 21 yaşındaki Ömer Arslan, BDP ve Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) sivil itaatsizlik eylemleri kapsamında kurduğu çadırda cuma namazı kılanların üzerine, içinde Kuran-ı Kerim bulunan poşet attı. Cemaatin sert tepki gösterdiği Arslan, polis tarafından gözaltına alındı.

 

Batman’da BDP ve DTK’nın sivil itaatsizlik eylemleri kapsamında bir grup bugün cuma namazını belediye önünde kurulan çadır ve çevresinde kıldı. Polisin önlem aldığı namaz sırasında Batman nüfusuna kayıtlı olan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Mühendisliği son sınıf öğrencisi Ömer Arslan, cemaatin üzerine bir poşet attı. Polisin açtığı poşetin içinden Kuran-ı Kerim ile Che Guevara’nın posteri çıktı.

 

Cemaat arasında bulunan bazı kişiler Ömer Arslan’a saldırmak istedi. Önlem alan polis, Arslan’ı yakalayarak gözaltına aldı. Arslan, soruşturmasının sürmesi için Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, öfkeli cemaatte yatıştırıldı.