16 dile çevrilen, 20. yüzyılın en çok satan çocuk kitaplarından Şeker Portakalı’nın film versiyonu bir yıllık gecikmenin ardından nihayet vizyona giriyor.

Tüm çocukların ilgiyle okuduğu, Brezilyalı yazar José Mauro De Vasconcelos’un bir kült olan romanından uyarlanan film, yaşamın beklenmedik değişimleri karşısında büyük sarsıntılar yaşayan küçük Zezé'nin başından geçenleri anlatıyor.

2012 yılı yapımı olan film ülkemizde gecikmeli şekilde vizyona giriyor. Yazarının "yirmi yıl yüreğimde taşıdım, 12 günde yazdım" dediği kitap alanında bir efsaneye dönüşmüş durumda. Bu kadar sevilen bir kitabı film yapmak tabii oldukça riskli bir iş.

Vasconcelos’un çocukluğundan izler taşıyan hikâyede, yoksul bir ailenin oğlu olan Zezé, hayatı öğrenmeye çalışmaktadır. Yeni taşındıkları evlerindeki portakal ağacı ise artık en iyi arkadaşı olmuştur.

Marcos Bernstein’in yönettiği, João Guilherme Ávila ve José de Abreu’nun başrollerini paylaştığı Brezilya yapımı film 23 Mayısta gösterime girecek.

Bir de küçük hatırlatma, kitabı bilmeseniz bile ismi tanıdık gelebilir. Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı 2013 yılında kitaptaki küfürlerden dolayı şikayetçi olan bir veliyi dayanak göstererek kitabı tavsiye eden bir Türkçe öğretmeni hakkında soruşturma açmıştı ve bu bolca haber olmuştu. (Demokrat Haber)