Gazeteci Ertuğrul Mavioğlu ile birlikte yönettikleri, PKK gerillalarının dağdaki günlük hayatını anlatan Bakur (Kuzey) belgeseli tartışılırken yaşadığı sağlık problemi ile sevenlerini üzüntüye boğan yönetmen Çayan Demirel’den iyi haberler geliyor.

Çayan Demirel, Acıbadem Hastanesi’ndeki 1 aylık yoğun bakımın ardından kaldırıldığı Erenköy Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde 3 ay süren tedavisinin ardından taburcu oldu. Eşi Ayşe Çetinbaş'ın Demokrat Haber’e verdiği bilgiye göre Çayan Demirel tedaviye oldukça olumlu yanıt verdi ve artık iyileşme süreci evinde devam edecek.

Önceki aylarda kalp spazmı geçiren ve bir süre kalbi duran Demirel’in kalbi yeniden çalıştırılmıştı. Maslak Acıbadem Hastanesi’ne kaldırılan Demirel uzun süre yoğun bakımda kalmıştı.

Doktorları yaşadığı sağlık sorununun, uzun süre oksijensiz kalmasının ciddiyetini göz önüne alarak katettiği aşamayı mucize olarak değerlendiriyor. Çayan Demirel henüz tam anlamıyla iyileşmese de şu an ayağa kalkıp yürüyebiliyor. Hafızası yerinde olan Çayan Demirel'in konuşma terapisi ile birlikte eski sağlığına kavuşma süreci devam edecek.

Çayan Demirel "38", "5 No’lu Cezaevi: 1980-84" ve ''Dr.Şivan'' belgesellerinin de yönetmenliğini yapmıştı.

(Haber: Mehmet Göcekli - Demokrat Haber / Fotoğraf: Ersoy Tan)