Televizyona uyarlanarak bir dönem fenomen dizi haline gelen Behzat Ç.'nin yazarı Emrah Serbes, dizinin yeni sezonunda hikayenin darbe girşiminden önce başlayacağını belirtti.

Ocak ayında ekrana gelmesi beklenen Behzat Ç.'nin yeni sezonuyla ilgili bilgi veren Serbes, "Behzat Ç.’nin her zaman muhalif bir tonu olacak, ama Behzat Ç.’nin önceliği insanların hikâyelerini anlatmaktır. Bir polisin gerçek hikâyesini anlatmaktır. Bu zamana kadar yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Emin olsunlar" dedi.

Emrah Serbes, "17-25 Aralık operasyonlarından sonra emniyette pek polis kalmadığı için mecburen Behzat Ç.’yi geri alacaklar, yani 17-25 Aralık sürecinden sonra emniyette devam etmiş olacak. Cinayet büroda. Ondan sonra başlayacak bizim hikayemiz. Bizim hikâyemiz 15 Temmuz’dan önce başlayacak. Darbe girişimine giden süreçten önce 10 Temmuz 2016’da başlayacak. 'Behzat Ç.: İmamların Öcü' ama aynı zamanda Behzat Ç.’nin kişisel hikâyesi de olacak" ifadelerini kullandı.

"Daha koyu bir Behzat Ç. geliyor. Ama en sonunda insanlara daha bir umut vaat eden bir Behzat Ç. yaratmayı düşünüyoruz" diyen Serbes, "Ankara, Türkiye’deki katliamların merkezi oldu. Behzat Ç. de bir polis olarak bunlara şahit oldu ve bunun tramvasını da yaşayacak. Behzat Ç. 10 Ekim Ankara Gar katliamının tramvasını da yaşayacak ama kendi hayatını da sürdürecek" diye konuştu.

Cumhuriyet'ten Ceren Çıplak'ın Emrah Serbes ile yaptığı söyleşi için tıklayınız.