Yeşil Sol Parti Gaziantep milletvekili adayı ve Emek Partisi GYK üyesi Sevda Karaca, polis memuru Fatih Burak Aykul tarafından öldürülen Feray Şahin’in ailesiyle bir araya geldi.

Karaca, “Buradayız. Bütün kız kardeşlerimizin hesabını sorarken kadınlara güvensiz bir yaşam, güvencesiz gelecek sunanların da karşısında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Mersin’de 2017 yılında polis Fatih Burak Aykul tarafından silahla katledilen 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Feray Şahin’in ailesiyle Yeşil Sol Parti Gaziantep milletvekili adayı ve Emek Partisi GYK üyesi Sevda Karaca bir araya geldi.

“CEZASIZLIK POLİTİKASI KADIN CİNAYETLERİNİ ARTIRDI”

Buluşmada konuşan Feray Şahin’in annesi Aysel Şahin, “Feray’ı gündeme getirmeniz bizim için en iyi şey olur. Katil sokakta. Kadınların sesi olursanız eğer adaletin bir şekilde işlemesini istiyorum. Feray ilk de olmadı son da olmadı. Hukuk olmadığı için kadın cinayetleri her gün arttı. Biliyorlar ceza almayacaklarını, kravat da taktı mı işi bitiriyor zaten. Her geçen gün kadın cinayetleri arttı çünkü cezasızlık uygulanıyor. Benim 23 yılım gitmiş. Evimin tek kızı” diyerek sözlerine başladı.

“BİZ BAYRAMI NASIL KARŞILAYACAĞIZ?”

Feray’ın çok başarılı bir öğrencilik hayatı olduğunu hatırlatan Şahin, “Çocuklara sürekli yardım ederdi. En son geldiğinde bayramda beraber koli hazırladık. Köy okullarına gönderirdi. Çocukları sevindirirdi sürekli, çok yardımsever birisiydi. Böyle güzel bir kız böyle bir cinayete kurban gitti ve katili hiçbir şey olmamış gibi devam ediyor. Bayram geliyor, biz bayramı nasıl karşılayacağız? Ama o ailesiyle mutlu mesut yaşayacak bayramı” diye konuştu.

“TEK DİLEĞİM BU KATLİAMLAR SON BULSUN”

Şahin, “Adalet ve hukuk kadınlara işlemiyor. ‘Sen kadınları dövmek şevktir’ diye konuşursan bu cinayetler bitmez. Benim tek istediğim adalet ve hukukun bir an önce işlenmesi ve katillerin hak ettiği cezayı alması. Sadece Feray için değil tüm kadınlar için. Ben elimden geldiğince hepsi için mücadele edeceğim. Tek dileğim bu katliamlar son bulsun” dedi.

“TÜM KIZKARDEŞLERİMİZ İÇİN ADALET MÜCADELESİNİ YÜRÜTECEĞİZ”

Milletvekili adayı Sevda Karaca ise, “Biz bugün kız kardeşimiz Feray’ın evindeyiz. Bir cinayete kurban gittikten sonra onun adalet mücadelesini hep birlikte yürüttük. Sadece Feray için değil bu ülkede öldürülen tüm kız kardeşlerimiz için adalet mücadelesini yürüteceğiz. Bu 21 yılda yüzlerce kız kardeşimizi kaybettik ve hepsinin arkasında adalet mücadelesini kendi başımıza vermek zorunda kaldık. Aileler kendi adalet mücadelelerini dişleriyle tırnaklarıyla vermek zorunda kaldılar. Bu süreçte adalet silsilesinin ne demek olduğunu çok iyi anladık” diye konuştu.

“HESAP SORACAĞIZ”

Karaca konuşmasına şöyle devam etti: “Bugün karşımızda Antep’te birinci sıralarda eski adalet bakanı var. Feray’ın henüz adaletinin sağlanmadığı Gaziantep’te bir sabık adalet bakanı bu şehrin kadınlarına ne söyleyecek? Ne vaat edecek? AKP seçim bildirgesinin en başında haksız tahrik, iyi hal indirimi olmayacak diyorlar. Bizler, aileler büyük acılar yaşarken katillerin dolaşması ne demek Feray’dan biliyoruz.  Hesap soracağız. Buradayız. Bütün kız kardeşlerimizin hesabını sorarken kadınlara güvensiz bir yaşam, güvencesiz gelecek sunanların da karşısında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Feray Şahin’in babası Bekir Şahin ise, “Dosya Yargıtay’da bekliyor. Bir tanıdığınız yoksa o dosya kalır, öyle de oldu. Nasıl bir adalet, ben anlamadım. Delilleri yok etmiş, çocuğumun tırnakları arasında katilin DNA’sı var. Bu bile yetmedi onlara. Olay yerine savcı gelmiyor, katil zaten polis. Adil bir şekilde delil toplama yapılır mı?” diyerek tepki gösterdi.

Kaynak: Evrensel