Batman’ın Kozluk İlçesi Gümüşörgü Jandarma Karakolu’nda askerlik yapan Ermeni Er Sevag Şahin Balıkçı Paskalya Bayramı’nın kutlandığı bir dönemde ve aynı zamanda Ermeni Soykırımı’nı anma gününe denk gelen 24 Nisan 2011 günü Kıvanç Ağaoğlu’nun tüfeğinden çıkan kurşun ile ölmüştü. Ağaoğlu’nun milliyetçi görüşte olduğu, Facebook profilinde bu yönde paylaşımlar bulunduğu ortaya çıkmıştı.

YTÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü mezunu olan ve terhisine 23 gün kala hayatını kaybeden Balıkçı’nın ölümüne ilişkin davada sanık Kıvanç Ağaoğlu, birlikte görev yaptığı Er Sevag Şahin Balıkçı'yı "taksirle öldürmek suretiyle, silahında dikkatsizlik sonucu bir kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçunu işlediği gerekçesiyle 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

Ancak davada yeni bir gelişme yaşandı. Sevag Şahin Balıkçı'nın annesi Ani Balıkçı Facebook hesabından dün şöyle yazdı:

“Sevag için yarın önemli bir duruşma aydında olacak. ilk ifadesi baskı ile değiştirtilen Halil Ekşi vicdana gelerek ilk ifadesinin doğru oluğunu söylemiş. Canım bebeğim inşallah rahat uyur, tabii bu delil kabul edilirse.”

Jandarma Er Halil Ekşi iik ifadesinde, “Kıvanç Ağaoğlu ve Sevag Şahin Balıkçı 1-2 metre mesafede çalışıyorlardı. Yaklaşık yarım saat neşeli bir ortamda çalıştıktan ve şakalaşmalardan sonra Kıvanç bir anda silahı omzundan indirerek tam dolduruşa aldı. Emniyeti açıp açmadığını görmedim. Kıvanç silahı Sevag’a doğrulttu ve doğrultmasıyla silahın ateş alması neredeyse aynı anda oldu. Bir tartışma ya da kavga olmadı. Hatta onlar kardeş gibilerdi” demişti.

Halil Ekşi’nin silahı “omzundan indirerek tam dolduruşa aldı” sözleri olayda kasıt olduğu iddiasını güçlendiriyordu. Ancak Halil Ekşi ifadesini değiştirerek silahın nasıl ateş aldığını görmediğini söylemişti.

Halil Ekşi'nin, Balıkçı ailesinin kendisinden şikayetçi olması üzerine Aydın’daki ifadesini baskı ile değiştirdiğini, gerçek olmadığını söylediği iddia ediliyor. Bugün Aydın’da yeniden duruşma görülecek ve Halil Ekşi ifadesini değiştirirse dava yeni bir seyre girecek.

Murad Mıhçı / Demokrat Haber