SEO kelimesinin açılımı “Search Engine Optimization” ifadesinin baş harflerinden oluşmaktadır. Türkçe karşılığı ise arama motoru optimizasyonu olarak tanımlanmaktadır. SEO çalışmalarını incelememiz durumunda; isminden de anlaşıldığı gibi, internet projelerinin arama motorlarına belirli kurallarla birlikte uygun bir hale getirilmesiyle birlikte web sitelerinin arama motorlarında üst sıralara çıkmasını sağlayacak bir çalışma olarak nitelendirebiliriz. SEO ile web siteleri, Google başta olmasıyla birlikte tüm arama motorlarında daha görünür olması ve trafiklerin artmasını sağlamaktadır. Oldukça merak edilen seo nedir, seo nasıl yapılır sorularınızın cevabı İzmir SEO uzmanı İrem Özdemir tarafından derlenmiştir.

Google SEO Çalışmaları Nasıl Yapılır

Günümüzde en sık kullanımı sağlanan arama motoru “Google” olmasından dolayı SEO ve internet kurallarını belirlemekte olan kuruluş da “Google” olmuştur. Google arama sonuçlarında, her zaman kaliteli ve popüler siteler öncelikli olmuştur. Kalite denilen konular site içi SEO, teknik alt yapı ve metin içerikleri gibi birçok konu yer almaktadır. Popülerlik konusu da site dışı yapılan SEO çalışmaları olarak değerlendirilir. SEO çalışmaları aslında ön hazırlığı ve öncesinde planlaması mevcuttur. Yapılan doğru analizlerle birlikte planlamaların doğru şekilde yapılmasıyla birlikte projelerden sağlıklı sonuçlar elde edilmiştir. Bu ön analizlere örnek verilmesi durumunda; anahtar kelime analizi, rakip ve sektör analizleri gibi birçok konuyu gösterebiliriz.

SEO Çalışmaları Neden Önemli

SEO’nun asıl amacı Google arama motoru sonuçlarında web sitenizin 1.sayfada üst sıralarda yer almasını sağlayacak çalışmalardır. Bu durumda web sitenizin ziyaretçi sayısında artış göstermesiyle birlikte markanızın daha fazla büyümesini sağlanmaktadır. Sizlerde sitenizin daha sağlıklı ve daha fazla ziyaretçi edinebilmesi ve markanızdan daha fazla kazanç elde etmek istiyorsanız mutlaka düzenli olarak SEO uzmanından hizmet almanız gerekmektedir.

SEO Uzmanı Tarafından Yapılan SEO Çalışmaları Nelerdir

  • Öncelik olarak web sitenizin alt yapısı ve içeriği incelenir. İnceleme sonrasında planlama yapılır.
  • Sektör ve rakip analizleri yapılır.
  • Sektörünüze uygun olan anahtar kelimelerin tespiti yapılır.
  • Site içi SEO çalışmaları yapılır.
  • Google araçlarıyla birlikte sitenizin ayarları gerçekleştirilir.
  • Sektörünüze uygun anahtar kelimelerin belirlenmesiyle birlikte uygun özgün içerikler üretilir.
  • Backlink planlaması yapılır.
  • Sitenizin teknik alt yapısıyla ilgili sorunlar giderilir.
  • Site içerisinde bulunan hatalı link ve kodlar düzeltilir.
  • Sitenizde bulunan görsel ve videoların optimizasyonu yapılır.
  • Tüm bu yapılan SEO çalışmalarıyla birlikte başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Ayrıca belirli zaman aralıklarında hizmet alan firmaya SEO çalışmalarıyla alakalı raporlar da sunulmaktadır.