Star gazetesi başyazarı Mehmet Altan, yazısı yayınlanmadığı gerekçesiyle gazeteyle yollarını ayırdı. Mehmet Altan ve Sanem Altan işten çıkarmaya tepki gösterdi

Mehmet Altan bugünkü yazısının gazetede yer almaması üzerine gazeteyle yollarını ayırma kararı aldı. Asıl neden olarak ise Altan’ın Fırat Haber Ajansı’na verdiği röportajda kullandığı ifadeler olduğu iddia ediliyor.

Ayşenur Arslan, Medya Mahallesi programı'nın başında bu haberi izleyicileri ile paylaştı. Altan o röportajda gazetesinin yayın çizgisinden rahatsızlığını dile getirmişti. Bu olay Star gazetesinin yönetimini fazlasıyla rahatsız etti. Yönetim dün Altan’a röportajdaki sözlerini düzeltmesi talebini iletti. Mehmet Altan ise sözlerini düzeltmeye yanaşmadı. Bunun üzerine gazete yönetimi Mehmet Altan’a "artık çalışamayacaklarını" bildirdi.

YEĞENİNDEN YORUM GELDİ

Mehmet Altan'ın Star'dan ayrılığına Vatan yazarı yeğeni Sanem Altan, twitter'dan böyle tepki gösterdi: Mehmet Altan'dan ANF'ye verdiği demeci yalanlamasını istemişler, yapmayınca da yazısını koymamışlar. Başbakanın çevresi iyice çıldırdı...

MEHMET ALTAN DA KONUŞTU

TRT Haber muhabirinin gündemle ilgili sorularına yanıt veren Mehmet Altan, programın sonunda Star'dan gönderilme sürecini anlattı. Altan, muhabirin "Neden yaşandı bu ayrılık?" sorusuna "Yazım yayınlanmadı. Benim zaten gazeteyle hukuksal olarak bir anlaşmam yoktu. Yazımın yayınlanmamasının anlamı bellidir" diye yanıt verdi.

Altan 'Yazınız sizce neden konmadı?' sorusunuysa şöyle yanıtladı: "Mehmet Altan: "Yönetime sormak lazım. Zaten 7'den 5'e düşmüştü. Bunu da söylemiştim ben. Türkiye'nin şu anki manzarası belli, neler konuşulmuyor diye bakmak lazım. Örneğin neden Uludere'den söz edilmiyor? 34 insan öldürüldü 19 gün önce. Benim bütün ömrümü harcadığım Türkiye bu değil. İnsanların kimlikleri konuştukları kadar konuşmadıklarıyla da şekillenir. Uludere konuşulmuyor. Deniz Feneri konuşulmuyor. Ben bir takım iradelerin istediğinin yazılıp istemediğinin yazılmadığı bir Türkiye görüyorum. Uludere'nin ardından ertesi gün saat 12'ye kadar kimse konuşamadı medyada. Bu da “neden yayınlanmadı yazım”ın belki de cevabıdır."

İŞTE MEHMET ALTAN’IN YAYINLANMAYAN O YAZISI: DENKTAŞLAŞMAK…