Son dönemde adını yaşama geçirdiği sanatsal faaliyetlerle duyuran Kuşadası Kültür ve Sanat Derneği ilçeye yeni bir Sanat Galerisi kazandırdı. Sanat galerisinin açılışında konuşan Dernek Başkanı İbrahim Kanberoğlu, Kuşadası'nı kültür ve sanat alanında bir marka haline getirmek için çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Kuşadası Kültür ve Sanat Derneği "Sanat Galerisi" düzenlenen bir kokteyl ile kapılarını açtı. Direktörlüğünü ressam Sevil Kısakürek'in üstlendiği sanat galerisi ilk olarak, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi eski mezunlarından Nurper Demirhan, Sonay Demirhan Demir, Erdal Uzunoğlu, Fikret Özcan, Biles Öcal ve Mustafa Akbay'ın eserlerinden oluşan karma resim sergisine ev sahipliği yapmaya başladı.

Sanat Galerisi'nin açılışına katılan Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel sanat için çakılan her bir çivinin barışa ve dostluğa hizmet ettiğini ifade ederek Kuşadası'nda yaşama geçirdikleri sanatsal faaliyetlerden dolayı Kuşadası Kültür Sanat Derneği Başkanı Kanberoğlu'na teşekkür etti.

Kuşadası Kültür ve Sanat Derneği Başkanı İbrahim Kanberoğlu, dernek olarak sanatın her alanında faaliyet gösterdiklerini belirterek "Kuşadası bin yıllardır bir çok medeniyete vatan olmuş, doğal ve kültürel güzellikleriyle dünyanın bir çok ülkesinden insanın ilgini çekmiş bir kenttir. Böyle bir kentte sanatsal faaliyetleri sürdürmeyi bir görev edindik. Yaklaşık bir buçuk senedir dernek olarak Kuşadası'nda kültür ve sanata yatırım yapıyoruz. Sanat galerimizi de bu idealle projelendirip yaşama geçirdik. Başta sanat galerimizin yöneticiliğini üstlenen Sevil Kısakürek ve bir buçuk yıldır bizden desteklerini eksik etmeyen dostlarımıza teşekkür ederim" dedi.

Kuşadası Kültür ve Sanat Derneği Sanat Galerisi'nin ilk sergisi olma özelliğini taşıyan Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi eski mezunlarının eserlerinden oluşan karma resim sergisi 16 Şubat tarihine kadar görülebilir.

Mehmet Murat Yıldırım / Demokrat Haber Kuşadası