Sinemada kadın emeğini görünür kılan, ulusal ve uluslararası alanda söz sahibi olmuş kadın sinemacılara ev sahipliği yapan, uluslararası seçkisi her yıl FIPRESCI jürisi tarafından ödüllendirilen, Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin, 20 yıldır aldığı Kültür Bakanlığı Desteği, bu yıl “uygun görülmedi” gerekçesiyle reddedildi. 
 
Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdür Vekili Erkin Yılmaz imzalı yazıda “21. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali” adlı etkinliğe ilişkin destek talebiniz, Sinema Destekleme Komisyonu toplantı gündemine alınarak değerlendirilmiş olup, komisyonun 2018/3 sayılı kararı ile uygun bulunmamıştır” ifadeleri yer aldı.
 
"BASKILARA RAĞMEN DEVAM EDECEĞİZ"

Bakanlığın kararına ilişkin Uçan Süpürge Derneği yazılı açıklama yaptı. Her türlü baskıya rağmen yola devam edeceklerini vurgulanan açıklamada şöyle denildi: “Bu festival, bütün engellemelere, her türlü baskıya ve zorlamalara rağmen, 21 değil, 51 değil, 61 yıl daha devam edecektir. 20 yıldır desteklenen festival, 21'inci senesinde, festivalin son bulmasının ardından, üstelik bakanlığın logoları, her yıl olduğu gibi, billboardlardan, el ilanlarına kadar bütün basılı ve görsel malzemelerde kullanıldıktan, festival ulusal ve uluslararası alanda bakanlığın desteğiyle yapılıyor göründükten sonra, neden uygun bulunmamış anlamak mümkün değil. Bakanlıktan gerekçeli karar talep ediyoruz.”
 
FESTİVAL HAKKINDA

10-17 Mayıs 2018 tarihlerinde düzenlenen 21. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivalinde, 24 uluslararası, 6 ulusal seçki, 12 kısa film ve 16 belgesel olmak üzere 62 film gösterimi ve 8 mekanda 17 etkinlik gerçekleştirildi. Yeni Zelanda’nın ilk kadın başbakanı Helen Clark, 21. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivaline konuk oldu. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali Onur Ödülünü, sinemaya 300’ü aşkın film ile imza atan, başarılı oyunculuğu ve yönetmenliğiyle tiyatro ve sinemamızın değerli sanatçısı Nedret Güvenç aldı. Bilge Olgaç Başarı Ödüllerini oyuncu Işık Yenersu ile yönetmen Biket İlhan alırken, Tema Ödülü’nün sahibi ise filozof, araştırmacı, yazar Prof. Dr. Ioanna Kuçuradi oldu.Sinemada kadın emeğini görünür kılan, ulusal ve uluslararası alanda söz sahibi olmuş kadın sinemacılara ev sahipliği yapan, uluslararası seçkisi her yıl FIPRESCI jürisi tarafından ödüllendirilen, Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin, 20 yıldır aldığı Kültür Bakanlığı Desteği, bu yıl “uygun görülmedi” gerekçesiyle reddedildi. 
 
Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdür Vekili Erkin Yılmaz imzalı yazıda “21. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali” adlı etkinliğe ilişkin destek talebiniz, Sinema Destekleme Komisyonu toplantı gündemine alınarak değerlendirilmiş olup, komisyonun 2018/3 sayılı kararı ile uygun bulunmamıştır” ifadeleri yer aldı.