20 yıldır Van, Diyarbakır, İstanbul ve son olarak Ankara'da müzisyenlik yapan Şores Devrim Açıkgöz, yaşanan kriz ve güvencesizlik sonucu enstrümanlarını sattı.

Sahnede Kürtçe, Zazaca ve Türkçe şarkılar seslendiren Açıkgöz, uzun süredir bir sanat düşmanlığıyla karşı karşıya olduğunu söyleyerek, "Son dönemlerde Kürtçe ezgiler söylememle birlikte ilginç bir şekilde işsiz kaldım. Sahnede hiçbir zaman siyaset yapmadım. Barış ve kardeşlik adına kültürümüzü yaşatmak için direndim. Pandemi süreciyle beraber maalesef ben ve birçok yandaş olmayan müzisyen arkadaşım zor durumda kaldık. Ailelerimizi geçindiremiyoruz. Birçok arkadaşımız intihar etti ya da buna yeltendiler" dedi.

Dayanacak gücü kalmadığı için gitar ve piyanosunu sattığını belirten sanatçı, "İlerisi için ne yapacağımı bilmiyorum. Ayrıca atanamayan bir öğretmen adayıyım" diyerek içinde bulunduğu belirsizliği vurguladı.

Açıkgöz sözlerini şu şekilde bitirdi: "Pandemi sürecinde sadece kendilerine yakın gördükleri sanatçılara büyük yardımlarda bulunup geri kalan sanatçılara sırt çevirdiler. Bana gitarımı ve piyanomu sattıran, yani ciğerimi söküp alan bu sistemi affetmeyeceğim."