Geçtiğimiz hafta vefat eden Yunan besteci ve aktivist Mikis Theodorakis’in cenazesinin kendi isteği üzerine Girit Adası’nda bulunan Hanya şehrine, ebeveynleri ve erkek kardeşinin yanına defnedilmesine karar verildi.

Ekathimerini’de yer alan habere göre, Theodorakis’in  cenazesinin nereye defnedileceği aile içi tartışmaya neden oldu. Theodorakis’in kızı, babasının Korint, Vrahati'ye defnedilmesini istedi. Ancak Theodorakis’in oğlu, babasının Girit Adası’nda bulunan Hanya şehrine gömülmek istediğini hatırlatarak mahkemeye başvurdu. 

SANATÇININ CENAZESİ GİRİT'E GÖTÜRÜLECEK

Yunanistan Komünist Parti'den yapılan açıklamada Theodorakis için çarşamba günü Atina’da bir veda töreni gerçekleştirilecek, daha sonra da sanatçının cenazesi Girit’e götürülecek.

Theodorakis, 2013 yılında Hanya Belediye Başkanı'na bir mektup yazmış ve babasının da bulunduğu Hanya şehrinde defnedilme isteğini belirtmişti. Theodorakis yazdığı mektupta “Ailem bu isteğimi onaylamıyor ancak kanunlar herkesin kendi bedeninin nereye gömüleceğine karar verebilmesine izin veriyor” ifadelerini kullanmıştı.