Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi'yi Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine getirdi.

CNN TÜRK'ün haberine göre; Sadat Uluslararası Savunma Danışmanlık Şirketi'nin (SADAT) kurucusu Tanrıverdi, Erdoğan'ın yeni başdanışmanı oldu.

SADAT, “Müslüman ülke silahlı kuvvetlerinin organizasyonu ve stratejik kullanımına danışmanlık, son kullanıcıdan eğitici seviyesi kadar özel konularda eğitim ve harp, silah ve araçlarının temini, bakım ve onarımı hizmetlerinde görev yapmak üzere” kurulmuş bir 'savaş şirketi'.

NE OLMUŞTU?

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ile Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Genel Başkanı Hatip Dicle’nin Lice’de bir birimin köylüleri yakmaya çalıştığı yönündeki iddialarının ardından “SADAT” gündeme gelmişti.

Tuncel, Lice'de 34 köy sakininin diri diri yakılmak istendiği olayda adı geçen “SADAT” için "Bu örgüt kime bağlı MİT'e mi bağlı, Saray'a mı bağlı?" diye sormuştu.

Cumhuriyet yazarı Çiğdem Toker, “Kontrgerilla eğitimi veren SADAT A.Ş.’nin Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB) şirkete “Denetleme görevimiz yok” yazısı gönderdiğini” ifade etmişti.

Son olarak da HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Lice’de 34 köylünün yakılmaya kalkışılması ile gündeme gelen ‘SADAT’ hakkında TBMM’ye soru önergesi sunmuştu.

(Demokrat Haber)