Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 27 Ekim günü Ankara'da yapılan kongresinde, Parti Meclisi'ne seçilen isimlerden biri de sinemanın unutulmaz ismi Yılmaz Güney'in eşi Fatoş Güney.

'YENİ BİR YOLUN BAŞLANGICI'

Güney, neden HDP'de yer aldığını ANF'ye anlattı.

27 Ekim günü yapılan kongrenin atmosferinin "çok heyecan ve umut verici olduğu"nun altını çizen Güney, "Yeni bir yolun başlangıcıydı. Çok güzel mesajlar verildi. Demokrasinin olmazsa olmaları ortaya konuldu. Türkiye bugüne kadar hiç gerçek demokrasiyi yaşamadı. Ümit ediyorum Türkiye, HDP ile gerçek demokrasi yolunda ilerleyecek ve layık olduğu medeni ve çağdaş düzeye ulaşacaktır. Benim için çok anlamlıydı" dedi.

Bütün yurtsever, devrimci ve demokrat insanların HDP çatısı altında mücadeleye katılması gerektiğini söyleyen Fatoş Güney, "Kendim de bu düşünce ile yola çıktım. Eğer yapabileceğim bir şey olursa ne mutlu bana" diye konuştu.

Fatoş Güney, "Neden HDP'desiniz?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Bugüne kadar bana çok sayıda siyasi partiden teklifler geldi; özellikle şu son dönemde. Ama bugüne kadar hiçbir siyasi partiye katılmayı düşünmedim. Ancak HDP, benim düşüncelerime en uygun sözü söylediği için oradayım."

'HDP DESTEKLENMESİ GEREKEN BİR ÇALIŞMA'

HDP'nin Türkiye'de gerçek demokrasinin adımlarını atabileceğine dikkat çeken Güney, "Şu anki çatısı da zaten bunu gösteriyor" dedi.

"HDP desteklenmesi gereken bir çalışma" diyen Fatoş Güney, şöyle konuştu: "Bunun bilincinde olan tüm yurttaşlar, Türkiye halkları buna ilgi gösterecektir, destek verecektir. Vermelidirler de. Bu olayın temelinde zaten sınıfsal mücadele söz konusudur. Bugüne kadar ezilenlerin, haksızlığa uğrayanların, baskı altında olanların, yok sayılanların ifadesini bulacağı bir yerdir. Anadolu ve Mezopotamya denilen topraklarda bugüne kadar gelmiş geçmiş tüm kültürlerin bileşiminden, onların haklarından yola çıkan ve umut vaat eden bir girişim olduğunu görüyorum ve o yüzden katılmayı düşündüm."