Yannis Vasilis Yaylalı/ Demokrat Haber 

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyü sınırında TSK’ye bağlı savaş uçaklarının bombardımanı sonucu hayatını kaybeden 34 sivil yurttaşın aileleri, katliamın 273. haftasında da adalet arayışlarını dile getirmek için çocuklarının mezarı başında adalet nöbeti  gerçekleştirdi.

Aileler adına açıklama yapan Zilan Encu,"Geçmiş hukumetlerin düştüğü yanlışa düşen hükümete bir kere daha Newroz'un ortaya çıkan iradesine kulak vermeye çağırıyoruz.Halkımıza karşı saldırı ile bir sonuç alınamayacagını  bu newroz kutlamaları bir kere daha gösterdi. Bir an önce halkımıza ve iradesine dönük yönelimlerine son verilmesini , tekrar bir an önce halkımızın iradesi ile hakemli görüşmelere dönmesi çağrısı yapıyoruz"dedi.

Devletin halka karşı başlatılmış olduğu Siyasi  ve fiziki soykırım politikalarının sonucu olarak Roboski katliamının gerçekleştiğini her fırsatta dille getirdiklerini belirten Encu,"O yüzden halkımıza devlet tarafından yönelimler gerçekleştiğinde,ya da halkımızın kazanımları olduğunda doğal olarak bu süreçlerde değerlendirmelerimiz oldu. Bundan sonra olmaya devam edecek" diye konuştu. 

Hükümetin izlediği Suriye-Rojava politikaları iflas ettiğini savunan Encu, "İçeride büyük bir itibar kaybına uğrayinca , halkımızın ve Türkiye halklarının 7 haziran kazanımlarının tasfiyesi anlamına gelen saldırıları başlattı. Bu saldırılar bir süre sonra savaşa dönmüş bir çok şehrimiz yerle bir edilirken yüzlerce insanımız bu savaş sonucu yaşamını yitirdi. Bu savaşa karşı duran Herkese karşı top yekun yönelim başladı. Başta HDP eşbaskanları olmak üzere , aralarında Roboski ailelerinden olan HDP Şırnak milletvekili Ferhat Encu'nun  olduğu onlarca vekil tutsak edilerek hapsedildi.Ayrıca nerede ise tüm belediyelere kayyum atayip , bir çok DBP'li belediye eşbaşkanlari içeriye alındı. HDP-DBP'li binlerce siyasetçi yine hukuksuzca içeriye  alındı" şeklinde konuştu. 

Kendilerine ve halka karşı komple  topyekün bir  yok etme politikasınım devreye sokulduğunu belirten Encu,"Bu politikalar hala da devam ediyorken, yangın yerinin tam orta yerindeyken, hükümetin televizyonları gerceklestirdikleri saldirilarinin etkisine güvenerek halkımızin sokağa çıkamaz duruma geldiğini , Kürt halkının gerçekleştirecegi Newroz'a hiç bir yerde katılımın olmayacağı dezenformasyonunu yaparken, Kürdistan'ın her yerinde yeniden doğuş anlamına gelen, halkımızın ulusal günü olan Newroz kutlamalarına büyük bir katılım sağlayarak âdeta tüm bu saldırı konseptini boşa çıkardılar.Topyekün saldırıyı tanımadığını bu Newroz ile gösteren halkımıza karşı bir çok yerde yönelimler vardı. Amed Newroz'unda polisler tarafından arkasından vurulan Kemal Kurkurt da bu tahammülsüzlüğun bir sonucu olduğunu düşünüyoruz. Kemal Kurkurt da dâhil bu güne kadar hukuksuzca , katledilen tüm insanlarimizin mutlaka hesabını katledenlerden soracağız. Bu vesile ile Kemal Kurkurt'un acılı ailesini başsağlığı diliyor ve,sabır diliyoruz"dedi.

Geçmiş hukumetlerin düştüğü yanlışa düşen hükümete bir kere daha Newroz'un ortaya çıkan iradesine kulak vermeye çağıran Encu,"Halkımıza karşı saldırı ile bir sonuç alınamayacagını  bu newroz kutlamaları bir kere daha gösterdi. Bir an önce halkımıza ve iradesine dönük yönelimlerine son verilmesini , tekrar bir an önce halkımızın iradesi ile hakemli görüşmelere dönmesi çağrısı yapıyoruz" dedi.