“İlk Kürtçe Psikoloji Dergisi” olarak bilinen Psychology Kurdi’nin 9. sayısı okuyucularla buluştu. Her sayıda farklı bir dosya konusuyla okuyucularının karşısına çıkan dergi, yeni sayısında “Kadın ve Kadın Psikolojisi” dosyasıyla okuyucularıyla buluşuyor.

Daha önceki sayılarda “Çocuk, Savaş ve Travma”, “Travma”, “Dil ve Eğitim Psikolojisi”, “Toplum Psikolojisi”, “Madde ve Madde Bağımlılığı”, “Kişilik”, “Çocuk ve Çocuk Psikolojisi” gibi farklı dosyalarla okuyucularla buluşan dergi, yeni dosya konusunda “Ataerkil Toplumda Kadın Psikolojisi, Kadın ve Psikanalizim, Hamilelik Psikolojisi, Feminist Terapilerde Kadın Sorunları, Çocuk Yaşta Evlilik ve Psikolojisi, Çocuk ve Anne Psikolojisi, Toplumsal Cinsiyet ve Feminizm” gibi yazı ve makalelere yer veriyor.

Dosya konuları dışında farklı yazılara da yer veren dergi her yeni sayısıyla yeni bakış açılarını Kürtçenin psikoloji sahasında açmaya çalışmakta.

Kürtçenin; Kurmanci, Kirmancki ve Sorani lehçelerinin tamamına yer veren derginin editoryası Abdulsıttar Özmen, Mehmet Ali Erol, Siyabend Aslan, Kenan Örmek ve Leyla Turhan oluşuyor.