Fransa'nın başkenti Paris'teki markete 9 Ocak'ta düzenlediği saldırıda polis tarafından öldürülen Amedy Coulibaly'nin bu ay başında Hayat Boumeddiene dahil beş kişiyi, Madrid'den Türkiye'ye yolcu ettiği; ayrıca Bulgaristan'da yakalanan Joachin'le birlikte seyahat eden ve Kouachi kardeşleri tanıdığı belirtilen biri Türk, üç kişinin de Türkiye'ye geçtiği iddia ediliyor.

COULIBALY TÜRKİYE'YE 5 KİŞİ GÖNDERMİŞ

Paris'teki market saldırını gerçekleştiren Amedy Coulibaly'nin Türkiye'ye 5 kişi gönderdiği ortaya çıktı.

Konuya ilişkin AFP'ye konuşan bir İspanyol terörle mücadele yetkilisi, Coulibaly'nin söz konusu beş kişiyi araçla Madrid havalimanına götürdüğünü söyledi. İsmi açıklanmayan kaynak, "Paris'ten Madrid Barajas Havalimanı'na kadar hiç durmadan gittikleri düşünüyoruz. Araçta Coulibaly, Hayat, Mehdi Sabry Belhoucine ile kardeşi Mohamed'in yanı sıra Mohamed Belhoucine'nin eşi ve oğlu vardı" dedi.

KOUACHİ KARDEŞLERİN SUÇ ORTAKLARININ DA YOLU BURADAN GEÇMİŞ

Bu arada Charlie Hebdo saldırısını düzenleyen Cherif ve Said Kouachi kardeşlerin suç ortağı olduğu öne sürülen ve otobüsle Bulgaristan’dan Türkiye’ye geçmeye çalışırken yakalanan 28 yaşındaki Fransız vatandaşı Fritz-Joly Joachin’le ilgili de yeni detaylar ortaya çıktı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Joachin'le birlikte seyahat eden ve Kouachi kardeşleri tanıdığı belirtilen biri Türk, üç kişinin Türkiye'ye geçtiği açıklandı.

Haiti asıllı Joachin'in yanında Fehime A., Cheikhou Diakhaby ve kız arkadaşı Imane Chanaa'ydı.

Tutuklama emrinde, Joachin ve yanındakilerin tümünün "Charlie Hebdo saldırısını düzenleyen Kouachi kardeşlerle temas halinde olduğu" iddia edildi.

Kaynak: sol.org