CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, yaptığı yazılı açıklamada, suç örgütü yöneticiliğinden hakkında yakalama kararı çıkarılan Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelen Savcı Burak Dağ’ın terfisine ilişkin belgeyi paylaştı.

Belgede, Dağ'ın "B defterinde" yükseldiği görüldü.

Başarır, Kaharman’ın ölümüne ismi karışan Tolga Ağar’ın nikah şahitliğini yaptığı, “Türkiye’nin Yeni Susurluk Olayı” olarak adlandırılan Paramount Hotel’de balayı yaptığı iddia edilen Dağ’ın ödüllendirildiğini savundu.

Başarır, “Adı Yeldana Kaharman’ın ölümüyle anılan Mehmet Ağar’ın oğlu AKP Elazığ Milletvekili Tolga Ağar’ın nikah şahitliğini yaptığı ve Türkiye’nin yeni Susurluk’u olan Paramount Otel’de balayı yaptığı iddia edilen Cumhuriyet Savcısı Burak Dağ’ın terfi ettirilmesi, yargıda terfi almanın hangi yollarla olduğu konusunda can sıkıcı şüpheler ortaya koymaktadır” dedi.

Başarır, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Neredeyse her gün yeni bir skandalla karşı karşıyayız. Daha önce Sezgin Baran Korkmaz’ın mal varlığı üzerindeki tedbiri kaldıran dönemin Başsavcıvekili Hasan Yılmaz’ın Adalet Bakan Yardımcılığı’na getirilmesi ve yine Sezgin Baran Korkmaz’ın yurt dışı çıkış yasağının kaldırılmasında etkili olan Başsavcı İrfan Fidan'ın ise Anayasa Mahkemesi Üyeliği’ne getirilmesi hala hafızalarımızda tazeliğini koruyor. Şimdi de adı Yeldana Kaharman’ın ölümüyle anılan Mehmet Ağar’ın oğlu AKP Elazığ Milletvekili Tolga Ağar’ın nikah şahitliğini yaptığı ve Türkiye’nin yeni Susurluk’u olan Paramount Otel’de balayı yaptığı iddia edilen Cumhuriyet Savcısı Burak Dağ’ın terfi ettirilmesi, yargıda terfi almanın hangi yollarla olduğu konusunda can sıkıcı şüpheler ortaya koymaktadır.

'GEREKLİ ŞARTLARI SAĞLANDIĞINDAN MI YOKSA BAĞLANTISINDAN MI?'

“Hakim ve savcıların yükselme esaslarına bakıldığında ahlaki gidişleri, mesleki bilgi ve anlayışları, gayret ve çalışkanlıkları, göreve bağlılıkları ve devamlılıkları gibi önemli esasların olduğunu görüyoruz. Savcı Burak Dağ’ın terfi ettirilmesi, yargıdaki gerekli şartları sağlamasından mı yoksa adı birçok skandallarla anılan kişilerle olan bağlantısından mı kaynaklandığı araştırılmalıdır. CHP Grubu olarak haziran ayı içerisinde devlet-mafya ilişkilerinin araştırılması için verdiğimiz araştırma önergesi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. En azından Susurluk olayında araştırma komisyonu kurulmuştu. Ancak bu konuda AKP ve küçük ortağı MHP, bir araştırma komisyonu kurulmasını dahi istemediler.”

Birinci Sınıfa Ayrılan ve Birinci Sınıf Olan Hâkim ve Savcıların Çalışmalarının Değerlendirilmesi Esaslarına İlişkin Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu İlke Kararı’na göre belirli sayıda dosyayı karara bağlayan savcılar, “a-b-c defterinde" yükselebiliyor.