Pandemi hayatımızın birçok noktasında değişim ve dönüşümleri beraberinde getirdi. Bu değişim ve dönüşüm çalışma şekillerine ve çalışma alanlarına kökünden yansıdı. Pandemi sürecinde yeni iş fikirleri ve yeni çalışma modellerinin ortaya çıkışına şahit olduk.Uzaktan çalışma modeli ile birlikte hibrit modeli de hayatımızın içinde yer almaya başladı. Bu yeni modeller de sanal ofislere, hazır ofislere ve paylaşımlı ofislere olan ilgili arttırdı.

Pandemi döneminde uzaktan çalışma deneyimi kazanmayan şirket kalmadı gibi bir şey. Bunun üstüne hibrit çalışma deneyimi birçok şirket için kendini kalıcı çalışma modeli haline getirdi. Bu modelin mekandan bağımsız olması, hem işverenler hem de çalışanlar için daha verimli bir çalışma imkanı sunuyor. Hibrit çalışma sisteminde şirketler hazır ofisleri, ortak alanları ve coworking yapabilecekleri ofisleri tercih ediyorlar. Pandemi sürecinde kendi işini kuran bir sürü insan da oldu. Bu küçük şirketler uygun fiyata kiralama fırsatı sundukları için sanal ofisleri tercih ettiler. Pandeminin ortak çalışma alanlarına arttırdığı ilgiden memnun olduklarını dile getiren CoBAC Workspace Yönetici Ortağı Yıldız Doğan Gürcüoğlu konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Pandemi CoBAC Workspace’i büyüttü!

Biz CoBAC’in ilk adımlarını attığımızda pandemiden kimsenin haberi yoktu. Ortak çalışma alanları pandemi öncesinde de insanlar tarafından tercih edilse de şirketler çalışma ofisi olarak pek tercih etmiyordu. Pandemi ile birlikte hem paylaşımlı ofislere hem de hazır ofislere ilgi oldukça arttı diyebiliriz. Uzaktan çalışma modelini deneyimleyen şirketlerin çoğu bu modelden aldığı verim karşısında plaza tarzı ofisler yerine açık ofislere yöneldi ve coworking alanlarında yer almaya başladılar. Elbette sadece şirketler bazında düşünmek yanlış olur. Kendi işini yapan ya da yapmaya karar veren kişiler de tercihini ortak ofislerden yana kullandı. Örneğin yaratıcı profesyonel olarak adlandırdığımız meslek gruplarından freelancer olarak çalışanlar evde çalışmaktan sıkılıp yeni mekanlar aramaya başladı. Bu noktada ortak ofis mantığı onlar için de bir çıkar yol oldu. Yeni iş kuran kişiler de hem maliyet açısından hem de kullanış açısından coworking alanlarının sunduğu sanal ofis hizmetine ilgi duymaya başladı. Ülkemizde büyümeye devam eden girişim ekosisteminin en büyük zorluklarından biri olan ofis masrafları sanal ofislerin sağladığı yasal adres imkanı sayesinde daha düşük fiyata yapılan kiralamalarla aşılmış oldu.

Toplantı odaları halen bir ihtiyaç olmaya devam ediyor.

Pandemi hayatımızda pek çok şeyi değiştirip dönüştürse de online toplantılar fiziksel toplantıların birebir alternatifi olamadı. Bunun sebeplerinden biri birlikte çalışmanın yolu verimli toplantılardan geçiyor olması. İnsanlar birlikte çalıştığı iş arkadaşları, proje ortakları ya da paydaşları ile fiziki temasa ihtiyaç duyuyorlar. Çoğu iş internet ortamında daha hızlı çözülüyor olsa da bu fiziki iletişim için toplantı odaları şart gibi görünüyor. Bizim bünyemizde farklı ihtiyaçlar gözetilerek tasarlanmış 6 farklı toplantı odası bulunuyor. Katılımcı sayısına göre kolayca ayarlanabilen toplantı odalarımız gün içerisinde pek çok ekibe ev sahipliği yapıyor. Toplantı sırasında ihtiyaç duyabilecekleri tüm ekipmanların toplantı odalarının içerisinde bulunması da yine misafirlerimizin tercih sebepleri arasında. Ayrıca CoBAC üyelikleri içerisinde toplantı odası kullanım hakkını da üyelerimize hediye ediyoruz. Sanal ofis üyeliğinden paylaşımlı alan üyeliğine pek çok paketin içerisinde toplantı odası kullanım hakkı sunuyoruz.

CoBAC Workspace, hazır ofisleri, ortak alanları, toplantı alanları ve daha fazlası ile yeni çalışma alanı deneyimini tatmak isteyen herkesi Eminönü'nün merkezinde bekliyor. Vapur iskelesine ve Haliç Metro İstasyonuna yürüme mesafesinde olması ve harika tarihi İstanbul manzarasına bakması da cabası. Cobac Workspace hizmetlerini detaylıca öğrenmek için  şirketin resmi web sitesi https://cobac.work/ adresini ziyareti edebilirsiniz.

Medya Bar Haber Ajansı