Diyarbakır Barosu’ndan beraat talebine tepki: Tahir Elçi suikastı cezasız kalmayacak Diyarbakır Barosu’ndan beraat talebine tepki: Tahir Elçi suikastı cezasız kalmayacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı TV programında bir dahaki genel seçimlerde iktidar olacaklarını söyledi. Özel, kayyım belediyeciliğine itirazları olduğunu belirterek, "Artık eskisi gibi kolay değil kayyım atamak" dedi.

Özel’in açıklamasının öne çıkanlar şöyle: 'Kayyum belediyeciliğine itirazımız var' Kayyum belediyeciliğine itirazımız var. Anayasa göre eşit olduğumuza göre herkes belediye başkanını seçebilir. Artık eskisi gibi kolay değil kayyım atamak. Bu sefer pusu kurmuşlar. 5 dakika kala adaya verilen memnu hakkını iptal etmişler. İkinciye madalya takacak böyle bir şey olabilir mi. Demokratik tepki en doğrusu. Sonra 3 arkadaşımız gitti. Önemli bir mücadele verdiler. Artından YSK kararı geldi, YSK siyasi değil hukuki bir karar verdi. Anayasa değişikliği açıklaması Bir ülkede mutabakat varsa anayasa değişir. Anayasa nasıl değişir kimler değiştirebilir. Anayasa kararlarını tanımayan, AYM hak bildiriyorsa, kapatılmalı deniliyorsa onlarla anayasa değiştirilmez. Hatay halkının seçtiği bir milletvekili hapiste tutuluyorsa o ülkede Anayasa değişmez. İçerde Gezi davasında yatan herkes bizim yerimize yatıyor. Ben de gezideydim. Bizimle anayasa değişikliği konuşacak birinin öncelikle anayasa uygulaması. Geziden yatan herkes bizim yerimize yatıyorlar. Bizi hapiste tutanlarla anayasa yapamayız. 'Erken seçim derlerse ben varım derim' (Cumhurbaşkanı’nın bir kez daha aday olabilmesi için Meclis’in karar alması lazım. Bu şekilde gelirlerse siz ne dersiniz?) Huyumdur partinin yetkili organlarını toplamadan hiçbir şeye evet hayır demem. Çünkü liderin erken evetleri kralım ben demek ben kral değil genel başkanım. Partinin yetkili organlarını toplarım MYK’da tartışırım, parti meclisini toplarım il başkanlarını milletvekili grubunu toplarım, fikirlerini alır son bir MYK yapar kararı sonra veririm. Ama kişisel fikriniz derseniz, ben ne gün erken seçim derlerse varım derim. Şöyle uyanıklıklar yapabilirler, son üç ay duralım orada yapalım şöyle olsun böyle olsun, ne gün samimi bir erken seçimiyle gelirlerse kişisel fikrim evettir. Korkmam ondan niye korkacağız. Biz Erdoğan’ın adaylığından korkmak ona önem atfetmektir. 'Bir dahaki seçim iktidarız' Bir dahaki seçimde hatta yapmazsak yüzde 100 iktidarız. Bunun bir ayağı yerel yönetimler. Kibre kapılmazsak, ne oldum delisi olmazsak, birbirimize düşmezsek…"