BDP'nin Urfa adayları bugün düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı bir mitingle halka tanıtıldı.

Mitingde bir konuşma yapan  BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Urfa'ya aday olarak deneyimli başkan Osman Baydemir'i getirdiklerini belirterek, "Söz veriyoruz. Belediye başkanlarımız geldikleri mal varlıkları ile gidecektir. Halkın parasını çalmadık, çaldırmayız. Herkes bizden eşit hizmet alacak" dedi. 

"Öz yönetimle özgür kimliğe" sloganı ile yerel seçimlere hazırlanan BDP Urfa'da  adaylarını açıklayarak ve halka tanıtarak seçim startını verdi.  Düzenlenen mitingde BDP'nin demokratik özerk yönetim öneren seçim beyannamesi de halka sunuldu.

On binlerce kişinin katıldığı miting öncesi sabah saatlerinde Siverek ve Hilvan İlçelerinden yüzlerce araçla konvoy oluşturularak, seçim turu atıldı. Urfa Badıllı Petrol girişinde binlerce yurttaş tarafından karşılan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Urfa Büyük Şehir Belediye Eş Başkan Adayı Osman Baydemir, uzun araç konvoyu ile mitingin düzenlendiği Topçu Meydanı'na geldi.

Demirtaş ve beraberindekiler meydanda DTK Eş Başkanı ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Türk, BDP'li bölge belediye başkanları ve 10 bin kişi tarafından karşılandı.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, halkın coşkusuna ve yapılan karşılamaya işaret ederek, "Urfa kararını vermiş. Hayırlı olsun. Demokratik, halkçı, şeffaf belediye sizlere hayırlı olsun" dedi.

Urfa Halkı'na borçlu olduklarını söyleyen Demirtaş, "Bu yüzden kendini ispatlamış başkanımızı getirdik. Baydemir belediyecilik pratiği ile kendini ispatlamıştır, sizlere hayırlı olsun" diye konuştu. BDP'nin diğer partilerden farkının hırsız olmaması olduğunu söyleyen Demirtaş, "Söz veriyoruz. Belediye başkanlarımız geldikleri mal varlıkları ile gidecektir. Halkın parasını çalmadık, çaldırmayız. Herkes bizden eşit hizmet alacak" dedi.

AKP'nin adayı eski Vali Celalettin Güvenç'i hatırlatan Demirtaş, "Sizleri coplayanı, gaz sıkanı aday yaptılar. Vali meydanı izlesin. 30 Mart gecesi de valinin solan yüzünün rengini göreceğiz. Zulme, talana dur diyeceğiz. Urfa'da barışın, huzurun, eşitliğin geldiği kent olmanın coşkusunu yaşayacağız" ifadelerini kullandı.

"Sizin bu duruşunuz tüm koltuklardan daha değerlidir" diyen Demirtaş, "Halkın duruşu karşısında duracak iktidar yoktur. İnanmıyorlarsa Rojava'ya baksınlar. Amed'in bizden önce ve sonrasına bakın. Hırsızlık yapmadık, hizmet ettik. Diyarbakır'da ki yeşil alan Türkiye ortalamasının 3 katıdır. Çünkü çalmıyoruz. İşte en başarılı başkanımız Baydemir'i Urfa'ya getirdik" diye konuştu.

BDP'nin seçim beyannamesine de değinen Demirtaş özetle, "Sosyal konut projesi başlatıyoruz. Her mahallede ücretsiz kreş hizmeti vereceğiz. Öğrencilere ücretsiz yurt yapacağız. Her mahallede kültür evleri, kadın evleri, çamaşırhaneler açacağız" dedi. Demirtaş daha sonra şimdiye kadar açıklanmayan yerlerin belediye eş başkan adaylarını açıkladı.

“MAHCUP OLMAK DA VAR”

Osman Baydemir, 10 bini aşkın kişinin katıldığı mitingde Şanlıurfalılara seslendi. Espirili bir üslupla Şanlıurfalılara seslenen Baydemir, Şanlıurfa için yürütmeyi planladığı projelerini açıkladı. Baydemir, başta ulaşım ve konut olmak üzere birçok vaatte bulundu.

Konuşmasında sık sık hesap gününü hatırlatan Baydemir, mal mülk sahibi olmak isteyenlerin siyasetçi olmamasını önerdi. Baydemir, “Mal mülk sahibi olmak isteyenler lütfen milletvekili, belediye başkanı, bakan, hele başbakan olmayın. Ticaret yapın. Allah rızkını versin. Zengin olmak isteyenler bence siyasetten uzak dursunlar. Çünkü bu halkın huzurunda, Allah hiçbir siyasetçiye nasip etmesin, işte görüldüğü gibi mahcup olmak da var” ifadelerini kullandı.

Osman Baydemir çok iddialı konuştu ve bu seçimlerde herkesin gözünün Urfa’da olacağını söyledi. Urfa’da elini sıkmadığı kimsenin kalmayacağını dile getiren Baydemir, “Türkiye tarihinde, en heyecanlı seçimini Urfa’da yaşayacak. Bütün dünyanın gözü Urfa’da olacak”  dedi. (star, anf)