Hemen hemen herkesin gardrobunda bulunan parçalardan biri olan yazlık elbiseler, hem yaz aylarında hem de kış aylarında oldukça tercih edilmektedir. Piyasada çok farklı renk seçenekleri ile üretilen yazlık elbiselerde en çok tercih edilen renkler ise beyaz, siyah, ekru, kahverengi, kırmızı, pembe, sarı, krem ve yeşil olmaktadır. Yazlık elbiseler, her yaş grubuna hitap eden renk çeşitliliğinin dışında farklı modelleri ile de oldukça ilgi görmektedir. Rengarenk yazlık elbiseler, yaz mevsiminde gündüz saatlerinde plajlarda, akşam saatlerinde ise şık olmayı gerektiren akşam yemeklerinde kullanılabilmektedir. Yalnızca yaz mevsiminde değil kış mevsiminde de rahatlıkla kullanılabilen yazlık elbiselerin kışın nasıl giyilebileceğini hobitu kurucusu Erkan Tunçelli anlattı:

  1.  Renkli Çoraplar

Yazlık elbiseler, yalnızca yaz aylarında değil kış aylarında da sıklıkla tercih edilmektedir. Ancak kış aylarında havanın soğuk olduğunu unutmamak gerekir. Yazlık elbiselerin altına rengarenk çoraplar giyilerek kış aylarında da kullanılabilmesi sağlanabilmektedir. Yazlık elbise tercih edecek kişiler, tarzlarına ve zevklerine uygun külotlu çoraplar ile hem spor hem de şık bir görüntü yakalayabilmektedirler. Yazlık elbiseler ile kombinlenebilen ve kış aylarında kişileri sıcacık tutmayı sağlayan külotlu çoraplarda en çok tercih edilen renkler kırmızı, lacivert, sarı, gri, turuncu, pembe, beyaz ve siyah olmaktadır.

  1.  Ceketler

Yazlık elbise ve ceket kombini hem şık görünüşü hem de kışın sıcak tutması nedeniyle oldukça tercih edilmektedir. Özellikle sonbahar aylarında rahatlıkla tercih edilebilecek kot ceketler ve blazerlar ile kombinlenebilen yazlık elbiseler, hem günlük giyimde hem de özel günlerde kullanılabilmektedir. Çalışan kadınlar için de kurtarıcı kombinlerden biri olarak her yaş grubundan insan tarafından ilgi görmektedir. Farklı renklerdeki blazer ceketler, kot ceketler, boncuklu ceketler ve kumaş ceketler ile kombinlenebilen yazlık elbiseler ile kişiler kendi tarzlarını yansıtabilmektedirler.

  1.  Çizmeler

Yazlık elbiseler ile kombinlenen çizmeler kış aylarında kişileri oldukça sıcak tutmaktadır. Yazlık elbiseler, ister uzun çizme ister daha kısa bot tarzında ürünler ile kombinlenebilmektedir. Çizmelerde en çok kullanılan renkler kahverengi, siyah, beyaz ve krem olmaktadır. Yazlık elbiseler ile en sık kullanılan çizme modeli kovboy çizmeleri olsa da, topuklu çizme modelleri de oldukça tercih edilmektedir. Zımbalı çizmeler ile süet çizmeler de özellikle akşam saatlerinde kullanıma uygundur. Renkli çorapların altına giyilebilen çizmeler rengarenk örgü elbiseler ile kombinlenebilmekte ve son derece zarif bir görüntü oluşturmaktadır.

  1.  Hırkalar

Yazlık örgü elbiseler, renk renk hırkalar ile rahatlıkla kombinlenebilmekte ve kişilere tarz katmaktadır. Hem kış aylarında hem de sonbahar aylarında yazlık elbiselerin üzerine giyilen hırkalar kişileri sıcak tutmanın yanı sıra hoş ve kibar görünüşleri ile de ilgi görmektedir. Piyasada kullanım rahatlığı bakımından en çok fantazi iplikten yapılan renk renk hırka ve elbise kombini, günlük giyimde de tercih edilebilmektedir. Piyasada birçok farklı modelde ve renk skalasında hırka bulmak mümkün olduğu gibi kişiler istedikleri takdirde rengarenk el örgü ipleri ile kendi hırkalarını kendileri tasarlayabilmektedirler.