Ayrıca okul müdürü D.Y.’nin eşine de hakaret etti. Hem D.Y. hem de eşi E.Y. müdür hakkında suç duyurusunda bulundu.

İddiaya göre 25 Nisan günü yaşanan olayda okul müdürü Bulut, öğretmen D.Y.’ye yaklaşarak, “Ben sizle çoktandır görüşecektim. Hatta kıştan beri görüşmek istiyordum fakat fırsat bulamadım. Sizin giyiminiz yöremize uygun değil. Bu şekilde eleştiri alırsın. Buradan çıktığında, yolda yürüdüğünde başına gelmedik kalmaz” diyerek öğretmeni uyardı.

BirGün’den Tolga Uğur'un haberine göre; öğretmen, eşi E.Y.’ye yaşananları anlattı.

Ardından, E.Y., okul müdürü M.B’yi arayarak neden eşine mobbing uyguladığını sordu. E.Y, okula giderek müdüre “Benim eşimin kıyafetine karışamazsın” dediğinde ise müdür Bulut, “Eşin zaten iyi biri olsa bu kılıkta okula gelmezdi” şeklinde karşılık verdi. Sonrasında E.Y. ile Müdür Bulut arasında itişme yaşandı.

Öğretmen D.Y., müdür Muammer Bulut’tan “tehdit, hakaret içeren sözler” ve “sürekli olarak mobbinge uğradığı” gerekçesiyle şikayetçi oldu ve cezalandırılmasını istedi.

Okul müdürü Bulut ise konuyla ilgili konuşmak istemediğini belirtirken, kendisinin de şikayetçi olduğunu söyledi. Müdür Bulut, şikayetinin gerekçesi hakkında “Yargıya intikal etmiş bir olay. Detaylara inmek istemiyorum” diyerek nedenini belirtmedi. Müdür Bulut, aynı zamanda, “Olayların basına yansımasını istemiyoruz” diye ekledi.

Yaşanan tartışmanın ardından öğretmen D.Y., okul bahçesinde aracındayken, İmam Hatip Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi M. G.’nin aracını tekmelediğini de ifadesinde ayrıca belirtti. D.Y., hem maddi zararının karşılanmasını hem de öğrencinin gereken cezayı almasını talep etti.