İstanbul Üniversitesi yemekhanelerinde indirimli yemek yeme hakkının 3 öğünden tek öğüne indirilmesi ve kahvaltı verilmemesine karşı basın açıklaması yapan öğrencilere yönelik polis şiddetine tepkiler sürüyor.
Oyuncu Ezgi Mola ile şarkıcı Gökhan Özoğuz, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla, yemek haklarını isteyen öğrencilerin coplanmasını eleştirdi.

Ezgi Mola, Twitter hesabından, “Kardeşim seni böyle hınçlı yapan yemekleri protesto eden öğrenci olamaz! Bence aklını topla,seni gerçekten bu hale getiren şeyle yüzleş! Yazıktır, günahtır,caniliktir bu, utanmalısın” diye yazdı.

Gökhan Özoğuz ise şu paylaşımı yaptı:

“İşçi , Öğrenci Neden direnir ? Ne ister? Hakkı olanı , hak ettiğini. Fazlasını istermi ? Hayır. Ozaman konuyu hiç sokaklara çıkarmadan,coplar ve barikatlar olmadan neden halledemiyoruz? Sayın ilgili mercii artık bu konularımızı daha medeni ve sakin şekilde halletsek olmaz mı ?”

Oyuncu Haluk Bilginer de “Öğrencisi açken tok yatan rektör bizden değildir” paylaşımına yaparak, İstanbul Üniversitesi’nde öğrencilerin indirimli yemek hakkının kısıtlanmasına tepkisini göstermişti.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Üniversitesi öğrencileri, topladıkları dilekçeleri rektörlüğe teslim etmek için kampüse girmek isteyince polis, kendi üniversitelerine polis tarafından alınmamıştı. Beyazıt Kampusu önünde barikat kuran polis, öğrencilere karşı cop kullanmıştı.