Bu yıl Sundance Film Festivali'nden ödülle dönen ve siyah trans seks işçilerinin hayatını anlatan belgesel 'Kokomo City'deki trans kadınlardan Rasheeda Williams, salı gecesi Atlanta'da vurularak öldürüldü.

Atlanta polisi olay mahalline çağrıldıktan sonra cinayeti araştırmaya başladı. Polis tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Memurlar vardıklarında, bariz bir kurşun yarası olan bir kadının yerini tespit ettiler. Kadının bilinci yerinde değildi ve nefes almıyordu. Cinayet masası müfettişleri olay yerine gitti ve vurulmanın meydana geldiği koşulları belirlemeye çalışıyor.”

Artı Gerçek'te yer alan habere göre, Koko Da Doll lakabıyla da bilinen siyah trans kadın Rasheeda Williams'ın vurularak öldürülmesi hakkında konuşan belgesel yönetmeni D. Smith, Deadline'a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

'Kokomo City'i çektim çünkü siyah trans kadınların eğlenceli, insani ve doğal yanlarını göstermek istedim. Transgender deneyimlerinin travmasını veya cinayet istatistiklerini göstermeyen görüntülerle taze ve ilham verici bir şey yaratmak istedim.

"Koko'nun vefatını işlemek son derece zor ama ekip olarak onun hikayesiyle dünyaya ilham vermek, onun ne kadar güzel ve hayat dolu olduğunu göstermek için şimdi her zamankinden daha cesaretliyiz. Koko gelecek nesillere ilham verecek ve asla unutulmayacak.”


Atlanta eyalet polisi tarafından yapılan açıklamaya göre Williams'ın ölümü hakkındaki soruşturma devam ediyor.