Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Başkanlar Kurulu, MEB’in Ensar Vakfı ile imzaladığı protokole ilişkin açıklama yaptı.

İmzalanan protokole göre Ensar Vakfı, istediği zaman öğrencileri kendi belirlediği mekanlara götürebilecek.

ÖDP yaptığı açıklamada, cinsel istismar skandalı ile tanınan Ensar Vakfı ile yapılan protokole tepki gösterdi.

Açıklamada, “Saray rejiminin eğitimi ve toplumu dinselleştirme programının bir sonucudur.Laik ve bilimsel bir eğitim mücadelesiyle, öğrenciler, veliler, eğitim emekçileri hep birlikte bu gerici akını durduralım!”denildi.

ÖDP'nin açıklaması şu şekilde:

MEB’in ENSAR Vakfı ile imzaladığı protokolün ayrıntıları ortaya çıkıyor.

Protokole göre, ENSAR, eğitimleri istediği mekanda yapabilecek. Öğrencileri okuldan çıkartıp, Vakfı’na ya da kendi belirleyeceği mekana götürebilecek.

ENSAR, ‘kitap okuma etkinlikleri’ düzenleyebilecek. Kitap okuma etkinliklerinin, ekstra ve zorunlu bir din eğitimine dönüşeceğini tahmin etmek güç değil.

ENSAR’a ‘gezi, kamp düzenleme’ hakkı verilirken, Halk Eğitim Merkezleri ve okulların bu etkinliklere katılımı teşvik etmesi de protokolde yer alıyor. Bu da ENSAR etkinliklerine katılım zorunluluğu anlamına gelecek.

ENSAR bu protokolle aynı zamanda Halk Eğitim Merkezlerinde eğitim düzenleme hakkına sahip hale geliyor. 1000’e yaklaşan Halk Eğitim Merkezlerin’deki 8 milyonu bulan kursiyer, doğrudan ENSAR’a bağlanıyor.

Bu ayrıntılardan da görüldüğü üzere MEB doğrudan ENSAR’a teslim edilmiş durumda. Hem kamu okulları hem de Halk Eğitim Merkezleri aracılığıyla okul dışındaki gençler ve kadınlar ENSAR’a mecbur bırakılıyor.

Okullarla birlikte okul dışına da uzanacak bu ENSAR etkinliği, Saray rejiminin eğitimi ve toplumu dinselleştirme programının bir sonucudur. Saray rejimi, devletin din temelinde yeniden yapılandırmakta, özcesi bir din devleti inşa etmektedir.

Okulların ENSAR’a teslim edilmesine, çocuklarımızın ENSAR karanlığına itilmesine HAYIR diyoruz! Okullarımızda ENSAR istemiyoruz, çocuklarımızı ENSAR’a teslim etmeyeceğiz!

Laik ve bilimsel bir eğitim mücadelesiyle, öğrenciler, veliler, eğitim emekçileri hep birlikte bu gerici akını durduralım!