Dersim'de cemevi önünde kaymakamın silahlı korumalarla poz vermesi tepki çekti. Nazımiye ilçesi Kaymakamı Uğur Tutkan, Düzgün Baba Cemevi başkanı ve yöneticilerini tehdit etti.

Konuyla ilgili Independent Türkçe'ye konuşan Nazımiye Kaymakamı Uğur Tutkan ise tehdit iddiasının doğru olmadığını iddia etti.

Independent Türkçe'ye açıklama yapan Tutkan, yaşananların ciddi bir yanlış anlamadan kaynaklandığını belirtti. 

Düzgün Baba Cemevi'nin Hızır programı için çalıştıklarını, çok fazla kar yağınca da köy yolları kapandığını, insanlar mağdur olmasın anlayışıyla hareket ettiklerini ve yolların açılması için Özel İdare'den talepte bulunduklarını anlatan Tutkan, şunları söyledi:

"Gece yarısı ne yapıp edip araçları gönderdiler, yolumuzu açtık. Türkiye tarihinde gece oralara çıkan kaymakam olmadı. Düzgün Baba Cemevi Başkanı'nın ricasını kırmamak için akşam yola çıktım. Yol açılmıştı ama memnun kalmadım. 'Böyle bir şey olabilir mi, bu yolu nasıl açtınız?' dedim. Tekrardan bu sabah iş makinalarıyla çıktık. Geceden kalan oradaki emekçi ve korucu arkadaşlarımız bir ricamız olabilir mi deyince hatıra olarak 'Kıl köyündeyiz' diye paylaştık. O haberle bu fotoğraf nasıl birleştirildi hepimiz şok içindeyiz. Aldı başını gitti. Hiç alakası yok. Bizim için çok kutsal bir yer. Bir tarafımız zaten Alevi. Çok üzüldük."

"HATAMIZ SİLAHLI FOTOĞRAFI KOYMAK OLDU"

Fotoğrafın çekildiği yerin aynı yer olmadığını, alakasız yerler olduğunu söyleyen Tutkan, "İbadethanede böyle bir şey olabilir mi? Hatamız şu. Ben silah kullanan biri bile değilim. Hatamız silahlı bir fotoğrafı koymamız. Fotoğraf gece vakti Kıl köyünde kar açma çalışmalarından. Yol açma çalışmalarına dair de birçok fotoğrafımız var" diye konuştu.

"ÖNCEKİ BAŞKAN İLE ŞU ANKİ BAŞKAN ARASINDAKİ SORUNLAR"

Tutkan, yaşanan polemiğin şu anki Kırmızıçiçek ile önceki cemevi başkanı arasındaki sorunlardan kaynaklandığını, bu nedenle kesilen cezalar olduğunu ancak kaymakamlığın bunlarla ilgisi olmadığını son olayda da sadece yol açma çalışmasında bulunduklarını iddia ederek sözlerini tamamladı.