2026 Dünya Kupası'na son 32 turunda veda eden Almanya Milli Takımı'da Julian Nagelsmann'ın ayrılığının ardından yeni teknik direktör belli oldu. Almanya Futbol Federasyonu, milli takım teknik direktörlük görevi için Jürgen Klopp'la anlaşmaya varıldığını açıkladı.
Sözleşmesi 2030'a kadar
Almanya Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre Klopp'la 2030'a kadar geçerli olacak sözleşme imzalandı. Klopp, Almanya Milli Takım Teknik Direktörü olarak yaptığı ilk açıklamada, 'Milli takım, biz Almanları neredeyse hiçbir şey gibi bir araya getiremez. Bu da bu görevi benim için özel kılıyor. Geçtiğimiz bir buçuk yıl boyunca Red Bull'da yaşadığım ve öğrendiğim her şey için ve bu anlaşmayı mümkün kılan şeffaflık için minnettarım.' dedi.
Klopp ayrıca, 'Şimdi milli takımdaki bu özel görevi dört gözle bekliyorum; birlikte alçakgönüllülük ve sabırla yaklaşacağız. Birbirleri için savaşan, futbol oynamaktan zevk alan ve ülkemizdeki insanların tam bir inançla arkasında toplanabileceği bir takım geliştirmeye çalışacağız.' ifadelerini kullandı.

Eylülde sahaya iniyor
Alman basınında yer alan haberelere göre Jürgen Klopp'un milli takımdaki ekibinde, uzun süredir birlikte çalıştığı Peter Krawietz ve Pepijn Lijnders'ın ek olarak eski oyuncusu Sven Bender de yardımcı antrenör olarak yer alacak.
Klopp, Almanya Milli Takımı'ndaki ilk maçına eylül ayında oynanacak UEFA Uluslar Ligi maçlarıyla başlayacak. Almanya, Uluslar Ligi'nde Hollanda, Yunanistan ve Sırbistan'la karşı karşıya gelecek. Klopp'un ilk maçı Hollanda'ya karşı olacak.
Almanya Milli Takımı'nda önce son olarak İngiltere Premier Lig ekibi Liverpool'u çalıştıran Jürgen Klopp, bir süre görev yapmayacağını açıklamıştı. Liverpool'dan ayrıldıktan sonra Klopp, Red Bull'da spor direktörü olarak çalışmıştı.





