Prof. Dr. Naci Görür, artçıların sürdüğü deprem bölgeleri için "beton dökme" uyarısı yaptı.

Artçı depremlere dikkat çeken Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Arkadaşlar, deprem bölgesinde artçı depremlerin yoğun olduğu bu zaman diliminde inşaatlarda beton dökmek son derece sakıncalıdır. Beton pirizlenme süresinde ciddi çatlak ve tahribat alabilir ve görevini göremez hale gelebilir. Sevgiyle" ifadelerini kullandı.

Naci Görür kimdir?

Naci Görür, Türk jeolog ve deprem uzmanıdır. 1949 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nde, yüksek lisans ve doktora eğitimini İTÜ Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nde tamamlamıştır.

1995 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) profesör olan Görür, 1999 yılında Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nde çalışmaya başlamıştır. 2000-2004 yılları arasında İTÜ Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Başkanlığı görevini yürütmüştür.

Deprem konusunda yaptığı çalışmalarla bilinen Görür, Türkiye'nin deprem kuşağı üzerinde olması nedeniyle sık sık depremler yaşamasından dolayı konuyla ilgili önemli çalışmalar yapmıştır. Türkiye'nin deprem riski konusunda uluslararası düzeyde önemli bir otorite olarak kabul edilmektedir.

Görür ayrıca, 1999 Marmara Depremi'nin ardından Türkiye'deki afet yönetimi konusunda da çeşitli çalışmalar yapmıştır. 2009 yılında kurulan ve Türkiye'deki afet yönetimi ve arama kurtarma çalışmalarını koordine eden AFAD'ın (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) kuruluşunda da yer almıştır.