Siirt'te cinsel saldırı suçundan mahkum olan eski uzman çavuş Musa Orhan'ın yargılandığı duruşma salonuna avukat cübbesiyle girerken yakalanan ve gözaltına alınan Abdurrahman Buğday, bu defa da Hakkari’de tutuklu ailelerini dolandırmaya çalışırken ortaya çıktı.

HESABA 300 TL YATIRILMASINI İSTEDİ

Mimar Kaya'nın Gazete Duvar'da yer alan habeine göre, dolandırıcılıktan 16 suç kaydı olduğu öğrenilen Buğday, 38 yıl cezaya çaptırılan S.D. isimli tutuklunun ailesini dolandırmaya çalıştı. Kendisini "Tuncelili avukat Baran" olarak tanıtan Buğday, tutuklu ailesini evlerinde ziyaret ederek, çocukları hakkında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin ihlal kararı verdiğini ve ihlal kapsamında kendilerine 12 bin Euro vermek üzere geldiğini anlattı. Aile tarafından misafir edilen sahte avukat Buğday, ailenin hesap numarasını aldıktan sonra adliyede SEGBİS üzerinden bir duruşmaya katılacağı bahanesiyle evden ayrıldı.

İddiaya göre, geceyi öğretmen evinde geçiren Buğday, kentten ayrıldığı esnada aile fertlerini arayarak söz konusu tazminatın hesaplarına yatması için avukat arkadaşı olarak tanıttığı Lezgin Karadağ isminde birinin IBAN numarasına 300 TL para yatırmaları gerektiğini söyledi. Ailenin kuşkulanması üzerine Buğday, aileden 159 TL yatırmalarını istedi. Ailenin İstanbul’da çalışan çocuklarına haber vermesi üzerine Lezgin Karadağ hesabına 155 TL yatırıldı. Hesaba aktarılan paradan sonra Buğday’ın telefonlarına cevap vermemesi üzerine aile dolandırıldığını fark etti.

‘TUTUKLU OĞLUMUZ ÜZERİNDEN DOLANDIRILDIK’

İsimlerini gizli tutan tutuklu ailesi, çocukları üzerinden kendilerini dolandıran Abdurrahman Buğday ile yaşananları şöyle anlattı: “Oğlumuza verilen 38 yıl cezayı yüreğimize gömmüşken ortalığa salıverilen bir dolandırıcı yüzünden yine huzurumuz kaçtı. Oğlumuza kavuşacağız hayaliyle yaşarken duygularımız ve hayallerimizle dalga geçen bir delinin oyununa geldik.

Bir süre önce evimizin kapısını çalan ve kendisini avukat olarak tanıtan Abdurrahman Buğday adındaki dolandırıcı tarafından AİHM’in oğlumuz hakkında verilen cezaya ilişkin hak ihlali verdiğini müjdeledi. Onu misafir ettik. Hesap numaralarımızı aldı. Sonra avukat olarak telefonda görüştüğü Lezgin Karadağ isimli şahsın hesap numarasını bize verdi. Adliyede duruşması olduğunu söyleyerek ayrıldı. Ertesi gün bizi arayıp verdiği hesap numarasına 300 TL yatırmamızı istedi. İtiraz ettiğimizde 'yurt dışından hesabınıza paranızın yatması için şart' dedi.

Israrlarımız sonucu miktarı yarıya indirdi. Biz de çaresizce yatırdık. Bir daha da telefonlarımıza cevap vermedi. Geç de olsa dolandırıldığımızı anladık. Ama aklımızda soru işaretleri kaldı. Oğlumuz hakkında bu kadar bilgiyi nereden elde etmiş? Her tutuklu ailesinden 300 TL aldığını hesap edersek büyük bir vurgun yapmış olur. Bu dolandırıcıyı ifşa etmek için eşkalini paylaştık. Tutuklu ailelerine çağrımızdır, bu dolandırıcıya kanmasınlar. Yetkili savcılıkları da göreve çağırıyoruz. Kendisi hakkında da suç duyurusunda bulanacağımızı kamuoyuna açıklıyoruz.”