Gazeteci Musa Anter'in davası zamanaşımından bir gün sonra 21 Eylül'e ertelendi. Anter'in kızı Rahşan Anter, “Katiller belli. Kızı olarak ben Aygan ile görüşüp detayları öğrenebiliyorum da bu devletin mahkemeleri mi ona ulaşamıyor. 30 yılda yapılmasını istediğimiz en temel şey Aygan’ın ifadesinin alınmasıydı. Dava gidip gelip onun alınmayan ifadesi nedeniyle uzadı, süreç tıkandı ve zaman aşımına kadar geldik. Dünkü duruşmada da mahkeme heyeti Aygan’ın adresinin tespit edilemediğini, telefonuna ulaşamadıklarını belirtti. Oysa gerçekten isterlerse nerde olduğu belli fakat diğer cinayetler gibi bu cinayetin de aydınlatılması istenmediği için süreç buraya kadar geldi.” dedi.

Anter, Halk TV’den Seyhan Avşar’ın sorularını yanıtladı. Anter şu değerlendirmeleri yaptı:

-Babanızın öldürülmesine ilişkin görülen dava 20 Eylül'de zaman aşımına uğrayacak. Buna rağmen mahkeme heyeti duruşmayı 21 Eylül'e erteledi. Bu durumda dava zaman aşımına uğramış olacak. Mahkeme heyetinin bu kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?

İsveç’te ben Abdulkadir Aygan ile yüzleştim. Bu kişi babamın cinayetini itiraf eden kişi. Her şey o kadar ortada ki… Katiller belli. Kızı olarak ben Aygan ile görüşüp detayları öğrenebiliyorum da bu devletin mahkemeleri mi ona ulaşamıyor. 30 yılda yapılmasını istediğimiz en temel şey Aygan’ın ifadesinin alınmasıydı. Dava gidip gelip onun alınmayan ifadesi nedeniyle uzadı, süreç tıkandı ve zaman aşımına kadar geldik. Dünkü duruşmada da mahkeme heyeti Aygan’ın adresinin tespit edilemediğini, telefonuna ulaşamadıklarını belirtti. Oysa gerçekten isterlerse nerde olduğu belli fakat diğer cinayetler gibi bu cinayetin de aydınlatılması istenmediği için süreç buraya kadar geldi. Aslında bugün bir kararın çıkacağını bekliyorduk ama herhalde ayıp olmasın diye zaman aşımına gireceği 20 Eylül’den sonraki güne attılar son celseyi.

-Uzun yıllardır devam eden davada sizi en çok üzen olay ya da an hangisiydi?

Davanın bir türlü sonuçlanmaması, mahkemenin isteksizliği, deliler, itiraflar bu kadar ortadayken, hiçbir şey yapılmaması, sürecin zaman açımına kadar getirilmesi, davanın tüm aşamaları çok üzücü. Tam da ölüm yıl dönümün ertesi gününe duruşmanın ertelenmesi ve oradan çıkacak sonucun kendisi çok çok üzücü.

-Zamanı geriye alabilseydiniz hangi döneme geri gitmek istersiniz?

Bu ülkede zamanı geri döndürsek de değişecek bir şey yok. Kaç defa darbe gördük… Hepsinde babam yargılandı, tutuklandı, işkencelerden geçti. Hangi zamana gitmek istesem de hepsinde acılar var.