Zafer Partisi Bursa İl Başkanlığı, Bursaspor-Amedspor maçında açılan pankartlara alaycı bir dille destek veren bir mesaj yayınladı.

Zafer Partisi Bursa İl Başkanlığı, Bursaspor- Amedspor maçında Bursasporlu taraftarların 90'lı yıllarda faili meçhul cinayetlerle özdeşleşen "Beyaz Toros" pankartlarına destek mesajı yayınladı.

Alaycı ifadeler kullanılan mesajda, Toros'un Bursa fabrikasında üretilen bir marka olduğunu ve pankartın açılmasının "doğal" olduğu kaydedildi.

Amedspor takımına yönelik, kaldıkları otelde başlayan saldırılar, statta da devam etmişti.

Maç öncesi ısınmaya çıkan iki takım futbolcuları arasında arbede yaşanmıştı.

Tribünlerdeki Bursasporlu taraftarlar 90'lı yıllarda faili meçhul cinayetlerle özdeşleşen "Beyaz Toros" ve "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın pankartlarını açmıştı. Taraftarlar sahaya bıçak ve mermi atmıştı.

"Vatanına göz dikeni ez oğlu' Biz geldik, siz neredesiniz?" yazılı pankartla stada gelen Zafer Partisi'nin Bursa İl Başkanlığı, Twitter hesabından paylaştığı mesajında da alaycı ifadeler kullandı.

Mesajda şunlar kaydedildi:

"Renault Toros, 1989-2000 yılları arasında Oyak Renault'un Bursa'daki fabrikasında, yıllarca Bursasporlu ve Bursalı işçi ve emekçiler tarafından üretilmiş bir otomobil markasıdır. Bu bağlamda Bursaspor tribünlerinde Beyaz Toros pankartı açılması gayet doğaldır."

FqiPgD2WcAATmGz

GAZETECİ MURAT YETKİN'DEN MASA KRİZİ VE AMEDSPOR YORUMU: KURT DUMANLI HAVAYI SEVER

Gazeteci Murat Yetkin "Kurt dumanlı havayı sever: Bursa-Amed maçından Masa krizine" başlıklı yazısında Meral Akşener'in Altılı Masa'dan ayrılmasıyla başlayan belirsizliği yorumladı.

Murat Yetkin, TFF İkinci Lig'de oynanan Amedspor-Bursaspor maçında yaşananları değerlendirdiği yazısında, "Merak ediyorum: Fenerbahçe stadyumunda, Beşiktaş stadyumunda “Hükümet istifa” sloganı atanları tek tek saptayan hükümetimiz, Bursaspor stadyumunda sapanla futbolcuyu hedef alarak taş atanları da saptayacak mı? Sadece hükümete karşı ses çıktığında mı spora siyaset karıştırılmış oluyor? Stadyumda slogan atan, taş atandan daha mı tehlikeli hükümetin gözünde?
Türkiye daha önce yerli ve yabancı kurtların kol gezdiği bu dumanlı havaları yaşamadı mı defalarca?" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin belki de tarihinin en kritik seçimlerinden birine giderken çekilmek istendiği dumanlı havaya Altılı Masa krizinin de dahil olduğunu kaydeden Yetkin, "Siyasi cinayet simgeleri “Yeşil” ve Beyaz Toros, renkleri Yeşil-Beyaz olan Bursaspor maçında Kürt düşmanlığı temelinde Amedspor’a karşı kışkırtılıyor. Komplo teorisi mi? Öyle bile saysanız uyanık olmakta yarar var. Kurt dumanlı havayı sever çünkü" diye yazdı.