Gazeteci-yazar Murat Yetkin, şarkıcı Gülşen'in 4 ay önce imam hatipliler için sarf ettiği sözlerden ötürü tutuklandığını belirterek, "Önce bu zorbalık kendi başına da gelmiş olan gazeteci Barış Pehlivan uyandı tutuklama kararını veren savcının gazeteci Sedef Kabaş’ın Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla hapse atan aynı savcı olduğuna. Türkşat Kuntay Uçuk, 2018’de hukuk fakültesinden mezun olmuş; AK Partinin yargı sistemi kendisini keşfedip istikbal görmüş ki jet hızıyla yükseltilmiş.

Bence şimdi ellerini ovuşturuyordur acar savcımız. Hem “Hedef gösteriliyorum” diye yeni davalar açmak için hem de 2023 seçimlerinde artık AK Parti’den mi olur MHP’den mi bir milletvekilliği, ya da seçimi Cumhur İttifakı kazanırsa hükümette mi olur Beştepe’de mi, birkaç maaşlı bir koltuk umuyor olabilir. Faşizm sahte kahramanlar da üretir." diye yazdı.

Yetkin, kadınları hedef alan, namaz kılmayanların, oruç tutmayanların cezasının 'sopalama' olduğunu söyleyen imam Halil Konakçı'ya işaret ederek, "Peki, bizim vergilerimizle Diyanet İşleri kadrosundan maaşlı Ankara Melike Sultan Camii imamı, faşist saldırganlığın bir diğer yükselen değeri, imam Halil Konakçı’nın topluma kin, nefret, ayrımcılık saçan çıkışlarına ne yapıyor yargı? Hiç." ifadelerini kullandı.