Gazeteci-yazar Murat Yetkin, AKP İstanbul İl Başkanlığı'na, Berat Albayrak'a yakınlığıyla bilinen Bayram Şenocak'ın yerine Millî Görüşçü Osman Nuri Kabaktepe'nin getirilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yetkin "Siyasi partiler, özellikle de iktidardaki siyasi partiler giderek daha fazla konuda savunma pozisyona geçme ihtiyacı hissediyorlarsa sadece ülke koşullarında değil, partinin içinde de ters giden bir şeyler olduğuna işaret eder" yorumunda bulundu.

 Albayrak’a yakınlığı ile bilinen Şenocak’ın görevden alınmasının iki boyutu olduğuna dikkat çeken Yetkin, bunlardan ilkinin Kabaktepe'nin, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu gibi İstanbul'a en çok göç veren ikinci il olan Ordulu olduğuna işaret etti.

Gazeteci-yazar Murat Yetkin’in Yetkinreport.com'daki yazısı şu şekilde:

İkinci boyut ise Erdoğan’ın seçimi üzerinden iki yıl geçtikten sonra nihayet İstanbul’da parti teşkilatının hatalı olduğunu kabul etmiş olmasıydı. Bu değişim, 94 hatırlatmasının da gösterdiği gibi, aslında bir savunma önlemiydi. Ve AK Partinin kuruluşundan yirmi, iktidarından 19 yıl sonra ilk defa savunma pozisyonuna geçtiğinin işaretlerinden biriydi.

Aynı gün, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türk siyasetinde ender görülen bir özeleştiriyle, 21 Şubat’ta İstanbul, Fatih Camiinde Muhammed Emin Saraç’ın binlerce kişinin katılımıyla yapılan cenaze törenine katılmasının hata olduğunu söyledi. Covid salgını önlemler orada da hiçe sayılmıştı; Erdoğan kadar o da topluma örnek olması gereken kişilerdendi.

Haydi bu özeleştiriyi tam olarak savunma pozisyonuna geçiş saymayalım, siyasi etik gereği sayalım. Ancak yine aynı gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ısrarlı “128 milyar dolar nerede?” soruları üzerine, miktar vermeden, devlet kasasından doları dizginlemek için döviz harcandığını söyledi. CHP sözcüsü Faik Öztrak “Nihayet harcadığını kabul etti. Şimdi kime ve kaç liradan satıldığını açıklamalı” diye üsteliyor."

Murat Yetkin yazısında, Erdoğan'ın Garê operasyonu sonrası iki bakanı muhalefet partilerine açıklama yapmak üzere görevlendirmesini anlamına da değinen ve sorular yöneltti...

Yazının tamamı için tıklayınız.