Ergür, Twitter'dan yaptığı paylaşımda “Bu vatan kanla alındı, kanla savunuluyor. Bu vatanı Türkiye düşmanları ile işbirliği yapanlara sandıkta teslim etmeyiz. Etmeyeceğiz” dedi.

Gelen tepkiler üzerine paylaşımını bir süre sonra silen Ergür hakkında savcılıkların harekete geçmesini isteyen muhalefet, “Halk cevabını sandıkta verecek, SADAT hiçbir şey yapamayacak” ifadelerini kullandı.

Üyelerine askeri eğitimler veren SADAT’ın yöneticisi tarafından yapılan paylaşımın, Kemal Kılıçdaroğlu’nu haklı çıkardığını bildiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, “Kimse korkmasın, iktidar ve yandaş kuruluşları, ilk seçimlerin ardından yok olup gidecekler” diye konuştu.

“Vatan hainleri, çok sık vatana sarılır ve bu kavramı ön plana çıkarır” ifadelerini kullanan CHP’li Erkek, “SADAT’ın önüne giden genel başkanımız ve milletvekillerimizin ne kadar doğru bir hamle yaptığı görülüyor. Gerçek yüzleri ortaya çıkıyor. SADAT, paramiliter ve hukuk dışı bir yapıdır” vurgusu yaptı.

SEÇMEN İRADESİNİ GASP EDEMEYECEKLER

BirGün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre, SADAT ve benzeri yapıların ciddiye alınması ve tüm kesimlerin bu örgütlerle mücadelede üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini bildiren Erkek, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bu rejim ve adaletsiz düzeni ile onun aparatları, halkın gözünde çoktan mahkum olmuştur. Hiçbir yapının gücü, seçmen iradesini gasp etmeye yetmeyecektir. Herkes haddini bilsin. Halk isterse iktidar değişir. Bu iktidar, ilk seçimde sandıkla gidecek. Hiçbir yapının gücü de bunu engellemeye yetmeyecek. Çakma vatanseverler halkı korkutacağını sanıyor. Bu ülkede gerçek vatanseverler, cumhuriyete, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne inanan milyonlar var. Tüm hukuksuz yapıları, yer altı ve yer üstü suç örgütlerini, demokrasiyi gasp etmeye çalışanları engelleyeceğiz.”

TEHDİT EDENLERE SORUŞTURMA AÇILMIYOR

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş da paylaşıma tepki gösterdi. SADAT’la ilgili TBMM’ye defalarca araştırma ve soru önergesi sunduklarını ancak iktidarın konuya ciddiyetle yaklaşmadığını kaydeden Beştaş, “AKP ve MHP, SADAT’ın araştırılmasını engelliyor. Oysa yaptıkları paylaşım, asıl niyetlerini ve çalışmalarını gösteriyor. Tüm toplumu tehdit ediyorlar. Asla kabul edilemez bir yaklaşım. Savcıların harekete geçmemesinin de hiçbir izahı yok. Anayasal haklara dair her türlü soruşturmaları açanlar, Türkiye toplumlarını tehdit edenlere neden soruşturma açmıyor? Birbirleri ile iletişim halindeler mi? İktidar bunun neresinde?” diye sordu.

SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen ise yaptığı açıklamada, “SADAT, rejimin paralel aparatlarından birisi, açıkça paramiliter bir rol üstleniyorlar. SADAT, basit bir asgari güç de değil. Yeni bir devlet tanımlıyor, bir tür İslam emirliklerinden oluşan İslam din devleti hedefini açıkça ilan ediyor. İstanbul’un başkent olduğu, dilinin Arapça olduğu, din devleti hedefiyle bütünleşmiş bir paramiliter örgütten söz ediyoruz. Suriye’de cihatçı çetelerin seferberliğinde üstlendikleri roller de biliniyor” dedi.

AKP’nin toplumsal desteğini ve siyasal hegemonyasını tümüyle kaybettiğini dile getiren İşleyen, şunları söyledi:

“AKP, hızla bir çöküşe doğru ilerliyor. Bunun önüne geçmek için her tür kötülüğü yapacağını da ilan ediyor. Baskılar, yasaklamalar, Suriye’ye yeni askeri operasyon planları, SADAT üzerinden dile getirilen provokasyon ve suikast bilgileri… Bunların her biri ciddiye alınmalıdır. SADAT yöneticisinin son olarak, 'Bu vatanı sandıkta teslim etmeyiz' sözleri de asla bir redaksiyon hatası, bir yanlış ifade değildir. Aksine gerçek niyetin beyanıdır. Biz de SADAT’a ve tüm iktidara açık meydan okuyoruz. Bilsinler ki onlar ne yaparlarsa yapsınlar, bu ülkenin ezilenleri, emekçi yurtsever insanları olarak birleşip, mücadele edeceğiz ve bu ülkeyi karanlık güçlerin elinden alacağız. Bu tehditlere, yıldırma operasyonlarına karşı bir adım öne çıkıyoruz, görecekler bu memleket sahipsiz değil, bu memleketi çıkarsız seven yürekli, yurtsever insanları var, devrimcileri var."

DİYARBAKIR’DA SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI

İYİ Parti Seçim İşleri Başkanlığı, Diyarbakır’da seçim güvenliği toplantısı gerçekleştirdi. İYİ Parti Seçim İşleri Başkanı Şenol Sunat, çalışma hakkında yaptığı açıklamada, “İktidarı hedefleyen bir siyasi partinin Seçim İşleri Başkanlığı olarak seçmen listeleri üzerinde kapsamlı incelemeler yapıyor, sağlıklı bir seçmen listesiyle seçimlere girebilmek için bugünden çalışıyoruz” dedi. Seçim güvenliği konusundaki çalışmaları hakkında kamuoyunu bilgilendiren Sunat, “İtirazları yapacak, partimizi temsil edecek İl, İlçe Seçim Kurulu Üye ve Temsilcilerimizin eğitimlerini veriyoruz. Okul sorumlularımızın, sandık kurulu üyelerimizin ve müşahitlerimizin atamalarını ve eğitimlerini bugünden gerçekleştiriyoruz. Seçime kadar ve seçim günü kullanacağımız İRİS – İYİ Parti Raporlama ve İletişim Sistemi hazır. Seçim günü sandık sonuçlarını sistemimize yükleyecek ekiplerimizi oluşturuyor ve eğitiyoruz. Bütün bu çalışmaları seçime tek başımıza girecekmiş gibi yapıyor, bir arada olduğumuz 6’lı masadaki siyasi partilerle de koordineli bir şekilde yürütüyoruz” diye konuştu.​