Kocaeli'nin Gebze İlçesinde yer alan Mitsuba Otomotiv'de sendikal hakları için mücadele eden işçilerin kendilerinin fabrikaya kapatma eylemi sonuç verdi.

Birleşik Metal-İş Gebze 2 No’lu Şube ile işveren arasında gerçekleştirilen görüşmeler sonrasında işveren tarafından fabrikadaki işçilerin sendikalaşma hakkı tanındı.

İşçiler bu gelişme üzerine fabrikadan çıkış yaptı. Mitsuba fabrikasında işten çıkarılan 9 işçinin tazminatlarının ödeneceği belirtildi.

‘DİRENE DİRENE KAZANDIK’

İşçilerin kazanımlarına dair konuşan Disk Birleşik Metal İş Sendikası Gebze 2 No’lu Şube Sekreteri Engin Kulu, kararlı ve fedakar bir tavır sergilediklerine dikkat çekti. “Arkadaşlarımız şuan çok mutlu” diyen Kulu şunları kaydetti: “Kıdem tazminatlarını alacaklar, işsizlik maaşları ödenecek. İşveren, sendikalaşmayı kabul etti. İçerideki arkadaşlarımız birbirleriyle vedalaşıyorlar, işçi arkadaşlarımız sendikalaşmanın devam etmesi için fedakarlıkta bulundu. İçeriden çıkan arkadaşlarımız, dışarıda onları bekleyenlerle sarıldı. Gözyaşlarını tutamadılar. Arkadaşlarımız, ’direne direne kazandık’ diyorlar.”